Tilburg Zingt 2023

Op 26 april, Koningsnacht, is het weer tijd voor Tilburg zingt!

Oranje kleding aantrekken, (vals) zingen en een drankje nuttigen. Dit kan allemaal bij het grootste meezingfestijn van Nederland: Tilburg Zingt! Voor de enkele nieuwkomer zal het wat onwennig zijn om luidkeels mee te blèren, maar na de eerste paar nummers zal niemand zich kunnen inhouden.

Tilburg Zingt

Het meerstemmige geluid (15.000 bezoekers en daarmee evenzoveel toonhoogtes) wordt begeleid door 125 voorzangers van verschillende regionale zangverenigingen. Zoals onder andere: De Gouden Keeltjes, Des Unique, Zanggroep Joy, Katharsis, Theaterkoor Intime, Popkoor Prestige, Trammelant, Koor Pistach en Fris en Fruitig.

De presentatie is dit jaar weer in handen van Leo Alkemade. Van importstudent tot ras-Tilburger, elke bevolkingslaag voelt zich vertegenwoordigd tijdens dit bijzondere feest. De gezelligheid die wordt uitgestraald tekent de stad Tilburg en de openheid van de Tilburger.

Locatie

Alle medewerkers staan vanaf 18.00 uur klaar om de bezoekers te ontvangen. Je bent van harte welkom op de Schouwburgring (tussen Bisschop Zwijsenstraat en de Studiozaal van de Schouwburg). Het publiek kan dan al lekker in de stemming komen met een drankje en wat voorzichtige muziek, Willemsplein is open vanaf 18.00 uur. Naast de nieuwe datum is aan het concept uiteraard niets veranderd; met zijn allen luidkeels nummers meezingen! Tilburg Zingt is met recht al vanaf 2004 één van de hoogtepunten van de Brabantse evenementenkalender en de perfecte voorloper van de eerste Koningsdag.

 

Locatie Tilburg Zingt 2023

Tilburg

 

Aankomende evenementen

All-InTheMix meezingfeest

Locatie: Schalkwijk

Chris Brown in de Ziggo Dome

Locatie: Amsterdam

Kingsland Groningen

Locatie: Groningen

Kingsland Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Kingsland Rotterdam

Locatie: Rotterdam

Tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’ in het Van Gogh Museum

Locatie: Amsterdam

Tentoonstelling Wouter Dam in Kunstmuseum Den Haag

Locatie: Den Haag

Blinddate op Valentijnsdag bij de The Great Escape

Locatie: Zwolle

QMusic de Party Koningsnacht festival

Locatie: Enschede

Prinsen- en prinsessencursus Kasteel Hernen

Locatie: Hernen