Tilburg Zingt 2023

Op 26 april, Koningsnacht, is het weer tijd voor Tilburg zingt!

Oranje kleding aantrekken, (vals) zingen en een drankje nuttigen. Dit kan allemaal bij het grootste meezingfestijn van Nederland: Tilburg Zingt! Voor de enkele nieuwkomer zal het wat onwennig zijn om luidkeels mee te blèren, maar na de eerste paar nummers zal niemand zich kunnen inhouden.

Tilburg Zingt

Het meerstemmige geluid (15.000 bezoekers en daarmee evenzoveel toonhoogtes) wordt begeleid door 125 voorzangers van verschillende regionale zangverenigingen. Zoals onder andere: De Gouden Keeltjes, Des Unique, Zanggroep Joy, Katharsis, Theaterkoor Intime, Popkoor Prestige, Trammelant, Koor Pistach en Fris en Fruitig.

De presentatie is dit jaar weer in handen van Leo Alkemade. Van importstudent tot ras-Tilburger, elke bevolkingslaag voelt zich vertegenwoordigd tijdens dit bijzondere feest. De gezelligheid die wordt uitgestraald tekent de stad Tilburg en de openheid van de Tilburger.

Locatie

Alle medewerkers staan vanaf 18.00 uur klaar om de bezoekers te ontvangen. Je bent van harte welkom op de Schouwburgring (tussen Bisschop Zwijsenstraat en de Studiozaal van de Schouwburg). Het publiek kan dan al lekker in de stemming komen met een drankje en wat voorzichtige muziek, Willemsplein is open vanaf 18.00 uur. Naast de nieuwe datum is aan het concept uiteraard niets veranderd; met zijn allen luidkeels nummers meezingen! Tilburg Zingt is met recht al vanaf 2004 één van de hoogtepunten van de Brabantse evenementenkalender en de perfecte voorloper van de eerste Koningsdag.

 

Locatie Tilburg Zingt 2023

Tilburg

Aankomende evenementen

Foodtruck Herfstavond | De Norgerberg

Locatie: Norg

Oogstfeest

Locatie: rotterdam

Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht!

Locatie: Margraten

Concert Les Belles Chansons

Locatie: Ruurlo

DUDOK KWARTET en SHUANN CHAI (piano) aanvang 20.15 uur

Locatie: Alkmaar

papaver voorstelling improvisatietheater

Locatie: Alkmaar

Brocante in de Grote Kerk in Dordrecht ‘Special Edition’

Locatie: Dordrecht

Spotlights on West Side Story

Locatie: Doetinchem

Third time alone

Locatie: Hoogeveen