Theatraal Vertelconcert Heimwee

Het Berlage Saxophone Quartet brengt met schrijver en meesterverteller Jan Brokken een theatraal vertelconcert. De muziek wordt afgewisseld met teksten van Jan Brokken die voordraagt uit zijn boeken: Mijn kleine waanzin, een autobiografische schets van zijn jeugd, en De tuinen van Buitenzorg. Het tweede boek is gebaseerd op brieven die zijn moeder vanuit Indonesië aan haar zus schreef. Ook duikt hij aan de hand van zijn boek De gloed van Sint-Petersburg in het leven van Glazoenov.

Het Berlage Saxophone Quartet, in 2008 opgericht bestaat uit Lars Niederstrasser, sopraansaxofoon, Peter Vigh, altsaxofoon, Kirsten Niederstrasser, tenorsaxofoon en Eva van Grinsven, baritonsaxofoon. De vier musici sleepten meerdere prijzen in de wacht. In 2015 ontving het kwartet de Kersjesprijs, de meest prestigieuze Nederlandse prijs op het gebied van kamermuziek.
Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd.

Locatie Theatraal Vertelconcert Heimwee

Kulturhus Nieuweweg 5
7261NL Ruurlo

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen