The Passion

The Passion 2024

April | The Passion is een groots evenement in Nederland.

The Passion is de moderne vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus, een Nederlands muzikaal-bijbels evenement dat jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens op een andere locatie.

The Passion in Zeist

In 2024 is  The Passion in Zeist.

The Passion (deels geïnspireerd op het Britse Manchester Passion) is de moderne vertelling van het Bijbelverhaal van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, ieder jaar in een andere Nederlandse stad. Het evenement wordt tevens rechtstreeks uitgezonden op de KRO-NCRV.

De muziek bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige nummers die qua songtekst het lijdensverhaal van Jezus Christus ondersteunen. Tijdens het evenement en live televisie-uitzending draagt een groep van 40 personen om beurten een groot wit verlicht kruis, naar het podium. Het kruis weegt meer dan 250 kilogram en is zes meter lang. Het evenement is een samenwerkingsproject van de omroepen EO en KRO-NCRV, diverse non-profitorganisaties, kerken en de plaatselijke gemeente van de desbetreffende stad. De samenwerkende organisaties besteden op deze manier op een bijzondere manier aandacht aan Pasen.

Rolverdeling The Passion

Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden met een fantastische cast!

Locatie The Passion 2024

Ieder jaar wordt The Passion in een andere stad verteld. Het Utrechtse Zeist is 2024 de gaststad voor de veertiende editie van The Passion van KRO-NCRV.

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs