The Passion 2024

The Passion is de moderne vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus, een Nederlands muzikaal-bijbels evenement dat jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens op een andere locatie.

The Passion

The Passion (deels geïnspireerd op het Britse Manchester Passion) is de moderne vertelling van het Bijbelverhaal van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, ieder jaar in een andere Nederlandse stad. Het evenement wordt tevens rechtstreeks uitgezonden op de KRO-NCRV.

De muziek bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige nummers die qua songtekst het lijdensverhaal van Jezus Christus ondersteunen.

Tijdens het evenement en live televisie-uitzending draagt een groep van 40 personen om beurten een groot wit verlicht kruis, naar het podium. Het kruis weegt meer dan 250 kilogram en is zes meter lang.

Het evenement is een samenwerkingsproject van de omroepen EO en KRO-NCRV, diverse non-profitorganisaties, kerken en de plaatselijke gemeente van de desbetreffende stad. De samenwerkende organisaties besteden op deze manier op een bijzondere manier aandacht aan Pasen.

Rolverdeling The Passion

Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden fantastische cast!

Locatie The Passion 2024

Ieder jaar wordt The Passion in een andere stad verteld. Bekijk de website voor alle informatie.

Bezoek de website

Locatie The Passion 2024

Aankomende evenementen