Taste of Zutphen

Kom proeven en beleven bij Taste of Zutphen. Geniet van al het moois en lekkers dat Zutphen te bieden heeft!

In het weekend van 25 en 26 maart vindt de eerste editie van Taste of Zutphen plaats in de prachtige Walburgiskerk in Zutphen. Kom proeven en beleven tijdens dit culinaire en culturele evenement waar de beste wijnspecialisten, lokale bierbrouwers en bijzondere restaurateurs, traiteurs en exclusieve smaakmakers uit Zutphen en omgeving u verrassen!

Proef en beleef!

Het smaakfestival vindt plaats in de Walburgiskerk in Zutphen. Op zaterdag 25 maart van 13:00 tot 22:00 uur en op zondag 26 maart van 13:00 – 20:00 uur. De Walburgiskerk wordt omgetoverd tot magisch smaakpaleis en al uw zintuigen worden geprikkeld! U wandelt langs standhouders en kunt met munten bij elke restaurateur of smaakmaker iets lekkers te eten of te drinken bestellen. Deze munten kunt u bij de ingang van de kerk kopen.

Tweedaags smaakfestival

Op verschillende plekken in de kerk zijn sfeervolle zithoekjes en gezellige trendy barretjes ingericht. Geniet van de heerlijke gerechten bij bijzondere restaurateurs als The Rough Meat Company en ByChiel. Laat je verrassen door de unieke smaken van exclusieve cateraars als De Ruif Catering & Events, de Hapjesmaacker, Jacqueline Arraf Kookt en de Fine Food Factory. Er is voor elk wat wils: vis, vlees en vegetarisch! Proef de lekkerste wijnen van Wijnhandel Schaapveld, Neleman, Wijnbar Nic & ik en Paul Brasz Wijnen. Veelal biologisch geteeld, dus goed voor de wereld. Ontdek echt Zutphens speciaal bier bij Chamaven. Voor het ambachtelijke kopje koffie ga je natuurlijk naar De Pelikaan. Als levensgenieter en fijnproever word je hier gelukkig van good food en good wine!

Al je zintuigen worden geprikkeld

Tijdens dit tweedaagse smaakfestival worden bezoekers daarnaast verrast met bijzondere muzikale en theatrale optredens. Elke dag vinden er verspreid over de dag live optredens plaats, zo treed het Zutphense Jazztrio Daybreak op met Merel Hubatka en zingt trio Sweet Silver uit Warnsveld heerlijke jazzy tunes. Daartussen verrassen we u met een aantal wervelende optredens. We sluiten de avond af met de soulvolle klanken van DJ Lungarno, dus er kan ook gedanst worden! Kortom: Terwijl je geniet van heerlijke bites en lekkere drankjes in sfeervolle restauranthoekjes en barretjes worden al je zintuigen geprikkeld!

Walburgiskerk

Ook is het mogelijk om, onder begeleiding van een gids, de prachtige Walburgiskerk te bezoeken en haar goed bewaarde Middeleeuwse bibliotheek: de Librije. De Librije behoort tot de belangrijkste cultuurhistorische monumenten in Nederland en daarbuiten, als een van de oudste bibliotheken van Nederland, gebouwd van 1561 tot 1564. Het is de enige, originele openbare kettingbibliotheek van Nederland en daarmee echt een uniek monument dat het bezoeken waard is!

Even praktisch

Kaartjes bestellen? Dat kan nog! Bezoekers kunnen twee dagen lang proeven en genieten van het mooiste en lekkerste dat Zutphen te bieden heeft. Parkeren kan (betaald) op het plein voor de kerk (’s Gravenhof) of op de IJsselkade, maar de plekken zijn daar beperkt. Komt u met het openbaar vervoer dan kunt u bij het station (grote P+R) betaald parkeren. Deze parkeergarage is op loopafstand van het centrum van Zutphen en de Walburgiskerk. Helemaal heerlijk en gezond, kom lekker met de fiets, dan is er altijd plek!

Meer weten of tickets bestellen? Ga dan naar tasteofzutphen.nl

Locatie Taste of Zutphen

Kerkhof 3, Zutphen
7201 DM Zutphen

Aankomende evenementen