Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval zal van 25 tot en met 29 juli Rotterdam weer overspoelen met veel kleuren, live muziek en feest.

Het Zomercarnaval is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited en bestaat uit de Warming Up en de iconische Straatparade. Op vrijdag is de Warming Up: drie talentvolle brassbands vertrekken musicerend vanuit drie verschillende punten in de stad om de stad – volgens de traditie – wakker de schudden voor de Straatparade van de dag erna.

Op zaterdag beweegt de Zomercarnaval Straatparade door het stadscentrum van Rotterdam. Over een route van ruim 5 km wordt Rotterdam dan overspoeld door ongeveer 40 praalwagens en talloze dansers en danseressen in een golf van muzikale klanken, kleur, vreugde en energie. Ieder jaar weer laat de Straatparade zien dat het mogelijk is een heel stadscentrum te laten dansen.

Dit alles wordt twee dagen lang muzikaal omlijst met maar liefst drie soundsystems en twee podia op de Coolsingel! Binnen- en buitenlandse smaakmakers zullen de stad doen schudden met indrukwekkende teksten en toffe beats.

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft ook een eigen festivalmarkt. De Mercado is de wereldkeuken van Rotterdam Unlimited en ook hier zijn veel verschillende culturen terug te vinden, van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antilliaans en van fastfood tot heerlijke gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag en zaterdag te vinden in het centrum van de stad.

Locatie Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Coolsingel
3011 AD Rotterdam

Aankomende evenementen