pinkpop

Pinkpop

Juni | Pinkpop is een festival wat jaarlijks tijdens het Pinksteren plaats vindt. Pinkpop wordt in het Limburgse Landgraaf gehouden.

Pinkpop is een festival dat ieder jaar tijdens het Pinksteren plaats vindt. Al meer dan 50 jaar is Pinkpop mateloos populair in heel Nederland!

Pinkpop

Pinkpop is Nederlands oudste en bekendste popfestival. De eerste editie vond in 1970 plaats op Pinkstermaandag 18 mei in Geleen. De naam ‘Pinkpop’ komt van ‘Pop met Pinksteren’. Het festival wordt doorgaans in het pinksterweekend georganiseerd, met uitzondering van de edities in 2008, 2010, 2013, 2015 en 2016. In het begin was het festival een eendaags festival maar groeide uit tot een meerdaagse happening in Geleen, Baarlo (eenmalig) en later uiteindelijk Landgraaf. Het festival is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse festivalscène.

Lees alles over de geschiedenis van Pinkpop!

Meer dan 40 jaar is Pinkpop ook live op de publieke omroep, radio en TV!

Met vier podia, meer dan 55 acts van beroemde en minder beroemde namen zoals Fleetwood Mac, Dire Straits, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers. Maar ook wereldberoemde bands zoals The Rolling Stones, Bruce Springsteen & The E-Street Band. Is Pinkpop veelal uitverkocht! Voor veel groepen betekende Pinkpop de springplank naar het grote succes, zowel voor nationale als internationale artiesten.

Pinkpop is een driedaags festival. Tijdens het evenement kunt u ook verblijven op een camping.

Koop uw tickets voor Pinkpop

Locatie Pinkpop

Megaland, Landgraaf

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs