Over het IJ Theaterfestival

Jaarlijks in juli vindt het Over het IJ Festival plaats in en om de NDSM-werf en op diverse binnen- en buitenlocaties in Amsterdam-Noord.

Over het IJ Theaterfestival

Over het IJ Theaterfestival in Amsterdam is een locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties in de stad. Over het IJ Theaterfestival wordt gehouden aan aan de oevers van het IJ, op de NDSM-werf.

Over het IJ Festival presenteert en ontwikkelt locatietheater in een stedelijke context. Tijdens het festival gaat talentontwikkeling hand in hand met de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe theatertalen en -vormen, buiten de context van een theaterzaal.

Over het IJ Festival brengt jaarlijks een groot en breed publiek op de been: theaterfijnproevers, wijkbewoners en culturele omnivoren. Het festival biedt veel ruimte aan jonge makers om het werken op en met een locatie te ontwikkelen. Samenwerkingsverbanden, ook tussen jonge en gearriveerde makers, blijken telkens weer vruchtbaar. Uit die kruisbestuiving ontstaat een innovatief programma, volop experiment en interactie met de locatie en omgeving.

Bekijk de programmering van het festival Over het IJ

Locatie Over het IJ Theaterfestival

NDSM Werf 
tt. Neveritaweg
1033 WB AMSTERDAM

Bezoek de website

Bron: Over het IJ Theaterfestival

 

Aankomende evenementen