Over het IJ Theaterfestival

Over het IJ Theaterfestival

Juli | Over het IJ Theaterfestival in Amsterdam is een festival met nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties in de stad, aan de oevers van het IJ en op de NDSM-werf.

Jaarlijks in juli vindt het Over het IJ Festival plaats in en om de NDSM-werf en op diverse binnen- en buitenlocaties in Amsterdam-Noord.

Over het IJ Theaterfestival

Over het IJ Theaterfestival in Amsterdam is een locatietheater van nieuwe en gevestigde makers op spraakmakende binnen- en buitenlocaties in de stad. Over het IJ Theaterfestival wordt gehouden aan aan de oevers van het IJ, op de NDSM-werf.

Over het IJ Festival presenteert en ontwikkelt locatietheater in een stedelijke context. Tijdens het festival gaat talentontwikkeling hand in hand met de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe theatertalen en -vormen, buiten de context van een theaterzaal.

Over het IJ Festival brengt jaarlijks een groot en breed publiek op de been: theaterfijnproevers, wijkbewoners en culturele omnivoren. Het festival biedt veel ruimte aan jonge makers om het werken op en met een locatie te ontwikkelen. Samenwerkingsverbanden, ook tussen jonge en gearriveerde makers, blijken telkens weer vruchtbaar. Uit die kruisbestuiving ontstaat een innovatief programma, volop experiment en interactie met de locatie en omgeving.

Bekijk de programmering van het festival Over het IJ

Locatie Over het IJ Theaterfestival

NDSM Werf 
tt. Neveritaweg
1033 WB AMSTERDAM

Bezoek de website

Bron: Over het IJ Theaterfestival

 

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs