Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Overijssel

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Het doel van de Groene Karavaan is om natuur dichterbij te brengen en meer mensen natuur te laten beleven in hun eigen omgeving. Het programma omvat een groot aantal activiteiten: van bomen- en rivierwandelingen, workshops duurzamer leven, workshops over de ringslang, paddenstoelen en het planten van bomen tot een afsluitende Ecomarkt. De karavaan is een initiatief van Natuur voor Elkaar, het provinciale netwerk waarin 25 organisaties en opleidingen het natuurbeleid in Overijssel samen handen en voeten geven. Na Salland slaat de karavaan haar ‘tenten’ op in het Vechtdal, Noordwest Overijssel en Twente.

Wilde stadcafé

Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel voor Landbouw, Natuur en Facilitair en Thomas Walder, wethouder van de gemeente Deventer, verrichten de opening tijdens een Wilde Stad Café in het Burgerweeshuis in Deventer. Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Zorgen voor het landschap en zorgen voor onszelf’. Doel van de openingsactiviteit is aandacht te vragen voor de helende kwaliteiten van de natuur. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, is deze avond de ‘cafébaas’. Hij ontvangt Karin Dijkstra, lector Gezondheidsbevordering in de Leefomgeving, Dirk Dijkslag van de Dimence Groep en directeur Judith Snepvangers van IJssellandschap. Journalist en verhalenverteller Wim Eikelboom vertelt rivierverhalen, begeleid door liederen van muzikant Ernst van der Sloot.

Het complete programma van de Groene Karavaan is te vinden op www.groenekaravaanoverijssel.nl.

 

Aankomende evenementen

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen

XXL Vlooienmarkt WillemII stadion Tilburg zondag 4 juni

Locatie: Tilburg

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen

Garagesale Route Groenekan

Locatie: Groenekan

Schuttersfestijn Doornenburg

Locatie: Doornenburg

Lady-P Boat Party

Locatie: Amsterdam