Nationale Vogelweek

Dit is alweer de 11e editie! De Nationale Vogelweek met echte excursies van echte excursieleiders. Daarnaast zijn er ook weer digitale vogelroutes, voor wie dan in haar/zijn eigen tijd op pad wil. Zo kunnen we vrijwel iedereen gegarandeerd leuke natuurbelevingen bezorgen dit voorjaar.

Tijdens de Nationale Vogelweek bieden wij – samen met honderden vrijwilligers en collega-organisaties – vele vogelexcursies en vogelactiviteiten aan in heel Nederland. Deze zijn in principe gratis (enkele uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld waar een bootje gehuurd moet worden), en geschikt voor natuurliefhebbers van ieder ‘niveau’. Dus ook beginnende vogelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. Graag zelfs! Want u kunt op pad met ervaren excursieleiders, die de vogels en het gebied in kwestie vaak op hun duimpje kennen. En zij zullen u uitleg geven over de vogels – en soms ook andere dieren en planten – die u onderweg tegenkomt. Een uitstekende manier om meer over vogels te weten te komen! Aanmelden door deze excursies gaat in de meeste gevallen via deze website.

Digitale vogelroutes
Voor wie bepaalde excursies niet goed uitkomen, of voor als een excursie is volgeboekt, hebben we ook digitale vogelroutes tijdens de Vogelweek. Via een zogenaamde webapp kunt u – met uw mobiel in de hand – een vogelroute volgen en onderweg krijgt u informatie te zien en te horen over de vogels die tegen kunt komen. Deze routes zijn gemaakt door dezelfde excursieleiders als die ook ‘fysieke’ excursies geven. Van 1 mei t/m 30 juni zijn ze te gebruiken via www.mijnvogelweek.nl: zoals gezegd een app, die alleen goed gewerkt op uw mobiel (en als uw locatie aanstaat).

Locatie Nationale Vogelweek

Aankomende evenementen