Musical de Vliegende Hollander

Musical de Vliegende Hollander

Een gruwelijke storm…
In 1656 woedt een storm voor de haven van Terneuzen. Kapitein van den Decken, in dienst van de VOC, kan al dagen niet uitvaren. Tot het uiterste getergd door de weersomstandigheden besluit Van den Decken toch uit te varen… Op Paaszondag. Deze Heiligschennis komt hem duur te staan. Terwijl hij de storm trotseert, roept hij uit dat hij de Kaap zal bereiken, al moet hij tot het einde der tijden doorvaren.

En die vloek wordt werkelijkheid. De legende van de Vliegende Hollander is geboren….

…en een levensgevaarlijke speurtocht…
Drie jaar later wordt de enige opvarende die kon ontsnappen vanaf het schip tegen zijn wil door de VOC op zoektocht gestuurd naar Van den Decken en de kostbare lading. Roderick van Falck heeft gezworen nooit meer naar zee te gaan, maar ontkomt niet aan de drang van de aandeelhouders.

Onder leiding van kapitein Van Kampen en met verschillende passagiers aan boord wordt koers gezet naar Kaap de Goede Hoop. Als het spookschip uiteindelijk in zicht komt, ontbrandt een strijd om de zielen van alle opvarenden, waarin Rook vrijwel alles wat hem lief is, zal verliezen. Kan hij de vloek van de Hollander breken?

Of is dit alleen voorbehouden aan Katharina van den Decken, die thuis in Terneuzen de hoogmoed van haar man vervloekte. Zal de legende ooit een einde kennen? Of zullen de Zeven Hoofdzonden, waaraan Van den Decken zijn leidraad ontleent, zegevieren?

…brengen een legende tot leven.
De bekendste Nederlandse legende wereldwijd komt tot leven in deze musical. De Vliegende Hollander. De zoektocht van Rook en zijn reisgenoten is een verhaal vol romantiek, spanning en mystiek. De uiteindelijke strijd met de hoogmoedige Van den Decken, waarbij het schip ten onder gaat, is een dramatisch hoogtepunt dat zijn weerga niet kent.

De gehele Kerstvakantie ​23 december t/m 8 januari is Musical de Vliegende Hollander te zien in het CKC Zoetermeer

Koop snel je tickets!

Locatie Musical de Vliegende Hollander

Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer

 

Aankomende evenementen

All-InTheMix meezingfeest

Locatie: Schalkwijk

Chris Brown in de Ziggo Dome

Locatie: Amsterdam

Kingsland Groningen

Locatie: Groningen

Kingsland Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Kingsland Rotterdam

Locatie: Rotterdam

Tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’ in het Van Gogh Museum

Locatie: Amsterdam

Tentoonstelling Wouter Dam in Kunstmuseum Den Haag

Locatie: Den Haag

Blinddate op Valentijnsdag bij de The Great Escape

Locatie: Zwolle

QMusic de Party Koningsnacht festival

Locatie: Enschede

Prinsen- en prinsessencursus Kasteel Hernen

Locatie: Hernen