Locatie theaterspektakel Boer Koekoek deze zomer in Hollandscheveld

Tom de Ket en Theater de Tamboer maken deze zomer een theaterspektakel over Boer Koekoek

Gisteren, precies 60 jaar na de boerenopstand in Hollandscheveld onder leiding van Boer Koekoek (6 maart 1963), hebben stichting Het Pauperparadijs en Theater de Tamboer de plannen gepresenteerd voor de grootschalige theaterproductie Boer Koekoek.

Op een spectaculaire locatie in het dorp Hollandscheveld, met uitzicht over de boerenakkers, maakt theatermaker Tom de Ket komende zomer een voorstelling over de boerenopstanden toen en nu: virtuoos theater, vol humor en met live rockmuziek. Boer Koekoek is een initiatief van Pieter-Bas Rebers, directeur van Theater de Tamboer in Hoogeveen, die twee jaar geleden Tom de Ket en producent Wolter Lommerde vroeg om deze nieuwe productie in Drenthe te ontwikkelen.

Boer Koekoek

Boer Koekoek is de nieuwe locatieproductie van schrijver/regisseur Tom de Ket, die eerder de zeer succesvolle producties Het Pauperparadijs en Mammoet maakte in Drenthe. De voorstelling trekt een parallel tussen de huidige boerenprotesten en de boerenopstand van 1963, voedingsbodem voor de opkomst van politicus Boer Koekoek (1912-1987), de eerste populist van Nederland.
De voorstelling speelt in het heden en laat zien hoe een historisch gezelschap de boerenopstand van 1963 opnieuw gestalte geeft. Tijdens het repetitieproces en de generale repetitie leren we spelers beter kennen en worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet.

Boer Koekoek wordt gespeeld door acteur Han Oldigs. De cast bestaat verder uit Marjolein Ley, Servaes Nelissen, Kim van Zeben, Tobias Nierop, Jeske Van de Staak, Rein Hofman en Sophie Bakker.
Het team van makers bestaat naast Tom de Ket (concept, script en regie) uit: Rob Klerkx (muziek), Michiel Voet (vormgeving en decorontwerp), Sanne Oostervink (kostuumontwerp), Hans Boven (lichtontwerp), Robert van Delft (geluidsontwerp), Cecile Brommer (dramaturgie), Anne Reitsma (regie-assistentie) en Wolter Lommerde (producent).
Boer Koekoek speelt in juli en augustus in een enorme loods van Fieten Olie van meer dan 3000 m2 in Hollandscheveld. Het publiek neemt plaats op een tribune met een capaciteit van 1000 zitplaatsen in de loods. Omdat de gehele achterwand van de loods wordt gedemonteerd, ontstaat er een panoramisch uitzicht van honderden meters over de boerenakkers. Ook alle voorzieningen voor horeca en publieksontvangst vinden plaats in de loods.

Boer Koekoek is een productie van stichting Het Pauperparadijs i.s.m. Theater de Tamboer.

Van 12 juli tot en met 27 augustus 2023

www.ntk.nl | 0900-9203 (45cpm)
www.boerkoekoekspektakel.nl

Locatie Locatie theaterspektakel Boer Koekoek deze zomer in Hollandscheveld

 

Aankomende evenementen

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Biodiversiteitsmarkt Festival Zweiersdal

Locatie: Oosterbeek

Kunst & Muziek 3 – Federica Lorusso Trio

Locatie: Den Haag

Kunstexpositie René Wissink

Locatie: Houten

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen