Lichtfestival Helder Licht

Den Helder verwelkomt voor de zesde keer het lichtfestival ‘Helder Licht’, dat plaatsvindt van 27 oktober tot en met 12 november. Elke avond van 19.00 tot 23.00 uur kun je genieten van dit gratis toegankelijke evenement dat de stad transformeert in een betoverende nautische omgeving met dertien unieke lichtkunstwerken. De kunstwerken, met een nautisch thema, zijn speciaal voor Den Helder gemaakt en brengen de stad in de schijnwerpers.

Bezoekers kunnen een 2 km lange wandelroute volgen, beginnend bij de Watertoren, door het stadspark, de Keizerstraat en over de voormalige Rijkswerf via de Beatrixstraat. Een hoogtepunt van ‘Helder Licht’ is de projectie op de onderzeeër De Tonijn bij het Marinemuseum.

Naast de betoverende lichtkunstroute zijn er diverse aanvullende activiteiten gepland, waaronder de jaarlijkse ‘Lichtjesloop’ van Sportservice Den Helder, verlichte schepen in de Museumhaven van Willemsoord, en een muziek- en poëzie-evenement. Tevens worden er rondleidingen en fotocursussen aangeboden.

Mis deze kans niet om Den Helder te ervaren in een schitterend licht. ‘Helder Licht’ is een unieke bestemming voor een betoverende avond uit.

Locatie Lichtfestival Helder Licht

Stadscentrum
1781 JG Den Helder

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen