Leids Cabaret Festival

Leids Cabaret Festival

Januari | Het Leids Cabaret Festival voor alle cabaret liefhebbers.

Het Leids Cabaret Festival biedt een podium voor jong cabarettalent.

Leids Cabaret Festival

Jaarlijks wordt in de Nederlandse stad Leiden het Leids Cabaret Festival georganiseerd, met als vaste toneel de Leidse Schouwburg. Het festival biedt jong cabarettalent een opstap naar een groter publiek en mogelijk een professionele theatercarrière.

Het Leids Cabaret Festival kent een juryprijs en een publieksprijs. Veel deelnemers en winnaars zijn nu nog steeds actief en bekend als cabaretier. Enkele winnaars zijn: Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim. En van de jongere generatie: Katinka Polderman, De Partizanen, Tim Fransen.

Bekijk het programma en uitslagen op de website.

In 1978 werd het Leids Cabaret Festival voor het eerst gehouden vanuit de Leidse studentenvereniging Augustinus, met Harry Kies als initiatiefnemer en organisator. De eerste editie van het festival was bedoeld als geëngageerde tegenhanger van Cameretten uit Delft of later Rotterdam. Tegenwoordig is het Leids Cabaret Festival een gevestigd festival, een podium voor jong cabarettalent.

Locatie Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival wordt gehouden in meerdere theaters Leiden

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs