Leids Cabaret Festival

Leids Cabaret Festival

Januari | Het Leids Cabaret Festival voor alle cabaret liefhebbers.

Het Leids Cabaret Festival biedt een podium voor jong cabarettalent.

Leids Cabaret Festival

Jaarlijks wordt in de Nederlandse stad Leiden het Leids Cabaret Festival georganiseerd, met als vaste toneel de Leidse Schouwburg. Het festival biedt jong cabarettalent een opstap naar een groter publiek en mogelijk een professionele theatercarrière.

Het Leids Cabaret Festival kent een juryprijs en een publieksprijs. Veel deelnemers en winnaars zijn nu nog steeds actief en bekend als cabaretier. Enkele winnaars zijn: Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim. En van de jongere generatie: Katinka Polderman, De Partizanen, Tim Fransen.

Bekijk het programma en uitslagen op de website.

In 1978 werd het Leids Cabaret Festival voor het eerst gehouden vanuit de Leidse studentenvereniging Augustinus, met Harry Kies als initiatiefnemer en organisator. De eerste editie van het festival was bedoeld als geëngageerde tegenhanger van Cameretten uit Delft of later Rotterdam. Tegenwoordig is het Leids Cabaret Festival een gevestigd festival, een podium voor jong cabarettalent.

Locatie Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival wordt gehouden in meerdere theaters Leiden

Bezoek de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs