Klassiek concert: Klanken van de nacht

Stap in de wereld van de nacht en ontdek de klanken en emoties die het donker meebrengt tijdens het concert “Klanken van de nacht” van het befaamde StringWood Ensemble. Dit muzikale evenement, gepland op 28 oktober 2023 om 20.15 uur in Open Hof Cultureel in Katwijk aan den Rijn, neemt je mee op een reis door nachtelijke sferen.

In de stilte van de nacht vinden componisten inspiratie voor hun meesterwerken. Het donker brengt niet alleen rust, maar ook emoties zoals angst, duisternis en ongeremde fantasieën naar voren, die op hun beurt bronnen van verhalen, gedichten en composities worden. De maan, die een poëtische glans aan de hemel geeft, heeft haar eigen stem binnen de muziekwereld. Als een eenzame solist straalt zij haar zangerige licht over de duisternis.

Bij binnenkomst in de zaal omringen de fonkelende geluiden van muziekdoosjes je als een hemels sterrenschijnsel. Het programma geeft een boeiende reeks van nachtelijke indrukken: van Bartók’s “Night in the village” waarbij de klarinettist als een zilveren maanlicht over het dorp schijnt tot de vreugde van Mendelssohn’s “Midsummer Night’s Dream” met zijn snelle en levendige noten.

Dus twijfel niet en laat je meevoeren door de klassieke muziek die het StringWood Ensemble je deze avond te bieden heeft. Toegangskaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar op www.stringwoodfestival.nl of aan de deur.

Over StringWood Ensemble
De zes musici van het StringWood Ensemble bundelen hun krachten om hun gedeelde passie voor klassieke muziek naar een groter publiek te brengen. Het ensemble brengt klassieke concerten met een eigen twist. In thematische en vaak theatrale concerten combineren zij bekende en onbekende muziek tot een voor het publiek ‘nieuwe’ ervaring. Op deze wijze brengen zij klassieke muziek op een toegankelijke en creatieve manier bij zowel het jonge als het oudere publiek. Voor het presenteren van hun concerten zoekt het StringWood Ensemble naar actuele thema’s en herkenbare onderwerpen en de combinatie van verschillende vormen van kunst met muziek. Deze aanpak prikkelt hen niet alleen om samen te musiceren, maar verrijkt hen ook als kunstenaars in de brede zin en als mensen. Klarinettiste Denise licht toe: “We doen een groot beroep op onze creativiteit; we gaan op zoek naar verhalen, creëren een context bij de muziek en onderzoeken hoe andere kunstvormen een reflectie of aanvulling kunnen zijn op de muziek die wij het publiek het liefst laten horen.”

Locatie Klassiek concert: Klanken van de nacht

Open Hof Cultureel, Rijnstraat 18
2223 EE Katwijk aan den Rijn

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen