Kinderfietsroute van Marum naar Leek

Gezonde en leerzame zomeractiviteit: de kinderfietsroute tussen Marum en Leek. Deze kinderfietsroute is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. En is bedoeld om kinderen, samen met (groot)ouders en verzorgers, op een leuke en speelse manier te stimuleren om meer te gaan fietsen en de omgeving te leren kennen.

De route is ongeveer 14 kilometer lang en zit boordevol spannende opdrachten. De nieuwe kinderfietsroute loopt langs Marum, de Wilp, Jonkervaart, Nuis en Niebert. Je fietst de route aan de hand van fietsknooppunten. Hierdoor is het mogelijk om de route bij ieder willekeurig knooppunt te starten. Naast dat het belangrijk is dat kinderen in beweging zijn leren ze ook hun omgeving beter kennen. Bij de route in het Westerkwartier kom je onder andere langs het Steenhuis waar vroeger rijke mensen hun toevlucht zochten en langs de Coendersborg. En wist je dat de kinderfietsroute deels over een van de oudste paden van Groningen loopt?

In de provincie Groningen liggen maar liefst 7 kinderfietsroutes! In de route zitten 6 uitdagende opdrachten. Alles gehaald? Dan ga je door naar het volgende level. Het filmpje legt precies uit hoe het werkt! Veel fietsplezier! Kijk voor meer op Kinderfietsroute.nl

Locatie Kinderfietsroute van Marum naar Leek

Aankomende evenementen

Foodtruck Herfstavond | De Norgerberg

Locatie: Norg

Oogstfeest

Locatie: rotterdam

Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht!

Locatie: Margraten

Concert Les Belles Chansons

Locatie: Ruurlo

DUDOK KWARTET en SHUANN CHAI (piano) aanvang 20.15 uur

Locatie: Alkmaar

Vitaliteitsweek Laren

Locatie: Laren

papaver voorstelling improvisatietheater

Locatie: Alkmaar

Brocante in de Grote Kerk in Dordrecht ‘Special Edition’

Locatie: Dordrecht

Spotlights on West Side Story

Locatie: Doetinchem