Keti Koti Groningen Festival

KETI KOTI GRONINGEN FESTIVAL

Op 1 juli 1863 schafte Nederland, als één van de laatste landen, in Suriname en het Nederlands Caribisch gebied de slavernij af.

Met Keti Koti Groningen Festival wordt op vrijdag 1 juli 2022, van 12.00 – 01.00 uur, in de Akerk deze bevrijding gevierd. Wereldmuziek, kleuren en geuren staan centraal. Er kan lekker worden gegeten bij de diverse kraampjes van de International Food Market, waar de Hindoestaanse, Antilliaanse, Creoolse en Javaans-Indische keuken worden vertegenwoordigd.

Deze dag staat verder in het kader van een gevarieerd, interactief en educatief publieksprogramma omringd door optredens, variërend van Surinaamse tot Congolese bands. Kotomisi`s, vrouwen in traditioneel Surinaams-Creoolse klederdracht, fleuren deze dag extra op.

Muziek:
Overdag zorgt de Amsterdamse kaseko-band “SOMETIMES” voor een feestelijke sfeer. Het bomvolle avondprogramma dat om 20.00uur begint, bestaat uit optredens van onder andere de headliners “LDE tribute to Lucky Dube” en “Angel Aruna & Band”.

De “LDE tribute to Lucky Dube” speelt op deze avond op onnavolgbare wijze het repertoire van de legendarische Zuid Afrikaanse Reggae artiest Lucky Dube. Deze Zuid Afrikaanse artiest was tevens een activist voor “human rights” die in oktober 2007 voor de ogen van zijn kinderen in Johannesburg werd doodgeschoten, vandaar de tribute.

Angel Aruna is een getalenteerde vocalist van Hindoestaans / Surinaamse afkomst en onder andere bekend van haar optreden met het Metropool Orkest.

Avondprogramma :
LDE tribute to Lucky Dube (Suriname)
Angel Aruna & Band (Suriname)

Hello Hello (Gambia)
Aboema (Congo)
DJ Steven (Gambia)

Kunst:
Naast het uitgebreide culinaire en muzikale aanbod, is overdag de kunstexpositie Bitterzoet Erfgoed voor iedereen gratis toegankelijk.

Tijden:
De Akerk zal overdag van 12.00 – 19.00 uur haar deuren openen voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Voor het avondprogramma, van 20.00-01.00 uur, is er een leeftijdsrestrictie van 18+.

Tickets voor het avondprogramma zijn online te bestellen via Ticketmaster á €10 of bij Plato in de Oude Ebbingestraat 41, Groningen. Kaarten aan de deur kosten €12,50.

Promotor:
Keti Koti Groningen Festival is een initiatief van de Akerk, Bitterzoet Erfgoed en Comité 30 juni 1 juli Groningen.

Samenwerkingspartners : R. van Dijk en W. Velberg van Reggae Groningen en Stichting Pittig Gekruid.

Locatie Keti Koti Groningen Festival

Akerk
9711JB Groningen

Aankomende evenementen