Kasteel Middachten in kerstsferen

Geweldige kerstbelevenis op kasteel Middachten voor jong en oud! Het echte kerstgevoel ervaart u door de unieke historische locatie en de sfeervolle omgeving. Het kasteel met haar rijke geschiedenis is fantastisch gedecoreerd, er is live-muziek en een kleinschalige kerstmarkt. Er zijn allerlei heerlijke versnaperingen en in de tuinen kan er een lichtjeswandeling worden gelopen. Kijk op middachten.nl voor meer info en ticketverkoop.

Kasteel in kerstsfeer
Het kasteel wordt in kerstsfeer gebracht door een decoratieteam onder leiding van bloemist Sjacco Gerritsen. In de kamers, die zijn ingericht zoals het vroeger was, staan versierde kerstbomen en zijn decoraties te bewonderen. De tafel in de eetkamer wordt gedekt met servies uit de collectie van de familie en overal branden de haardvuren. Vanwege de viering van het Rampjaar 1672 zijn kamers ingericht in de 17e eeuwse stijl. Zo ook de slaap- en eetkamer van Ursula Philippota, kasteelvrouwe uit die tijd. Ook hier is de kerstsfeer te zien.

Intieme kerstmarkt en kinderactiviteiten
In het onderhuis van het kasteel en in de bijgebouwen verkopen standhouders kerstartikelen, handgemaakte kunst- en streekproducten, serviesgoed, kleding en meer. Ook wordt er jam en wildpaté van eigen landgoed verkocht. Tussendoor kan een drankje of hapje genuttigd worden op het voorplein of in het onderhuis van het kasteel. Verder kunnen bezoekers op het voorplein op de foto met de kerstman, kinderen kunnen broodjes bakken boven het vuur of vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur een eigen lantaarntje maken voor de lichtjeswandeling.

Lichtjeswandeling
Als het donker wordt, branden in de kasteeltuinen nog meer lichtjes. Er kan dan vanaf ongeveer 17.00 uur een sfeervolle wandeling worden gemaakt tot een uur voor sluiting. Op afstand is het betoverende kasteel te zien.

Toegankelijkheid
Kasteel en tuinen zijn helaas niet toegankelijk voor kinderwagens, rolstoel- en rollatorgebruikers. Het voorplein wel. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Entreeprijs
All-in ticket Kasteel, voorplein én lichtjeswandeling: € 12,50 p.p.,
kinderen t/m 12 jaar € 5,– Kinderen tot en met 3 jaar gratis. Parkeren € 2,– Tickets zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar.

Locatie Kasteel Middachten in kerstsferen

Middachten 3
6994 JC De Steeg

 

Aankomende evenementen

Picknick in ’t Park

Locatie: Barendrecht

Reis terug in de tijd tijdens de Nationale Archeologiedagen

Locatie: Hunsel

Mega Kermis Uden

Locatie: Uden

Exclusieve Sample Sale: Ontdek de Unieke Designerkleding van Sepehr Maghsoudi!

Locatie: Hoorn

Kapellen muziek & oude ambachten op de boerderij!

Locatie: Hunsel

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Biodiversiteitsmarkt Festival Zweiersdal

Locatie: Oosterbeek

Kunstexpositie René Wissink

Locatie: Houten

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum