Kaasmarkt Alkmaar

Jaarlijks tijdens de zomermaanden is er op het Waagplein in hartje Alkmaar een echte Kaasmarkt!

Kaasmarkt Alkmaar

De Kaasmarkt in Alkmaar is een bijzonder schouwspel wat duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar toe komen. Het is een bijzondere schouwspel. Het Waagplein staat vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Bron Kaasmarkt: In 1365 heeft Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. Wanneer de eerste echte kaasmarkt heeft plaats gevonden is in nevelen gehuld. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat in 1622 de kaasmarkt met zekerheid plaatsvond, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht; hieruit kunnen we opmaken dat er toen ook al een kaasmarkt moet zijn geweest.

Naast de Kaasmarkt is er ook wekelijks tijdens de zomermaanden een kunst- en ambachtenmarkt. Geniet van echte Hollandse poffertjes, haring, boerenkaas. Er is een een klompenmaker, er zijn handwerkkramen en uiteraard zijn er vele terrassen waar u heerlijk kunt genieten op het Waagplein in Alkmaar!

Locatie Kaasmarkt Alkmaar

Bekijk dit Oer-Hollandse tafereel wekelijks vanaf 10 uur op het Waagplein in Alkmaar. Bekijk de website Kaasmarkt.nl voor de exacte data en tijdstippen.

Bezoek de website

Foto: Kaasmarkt Alkmaar

Aankomende evenementen