Jubileumconcert Bosch Blazers Ensemble

Het Bosch Blazers Ensemble (BBE) bestaat dit jaar 30 jaar en geeft op zaterdag 10 december a.s. om 20.00 uur een jubileumconcert in de mooie protestantse kerk, Raadhuisplein 4, 5258 BJ te Berlicum. Het BBE is een dubbelkwintet van blaasinstrumenten (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, aangevuld met een contrabas) met een bezetting van vergevorderde amateur muzikanten. In de afgelopen 30 jaar heeft het BBE vele klassieke concerten gegeven in Brabant en omstreken. Het BBE staat momenteel onder leiding van Marnix van den Berg.

Op het programma van 10 december staan onder andere de Gran Partita (KV 361) van Mozart en de Tsjechische suite van Dvorák. De Gran Partita van Mozart is een grootse symfonische serenade, oorspronkelijk voor 8 houtblazers en 4 hoorns, maar door N.P. Thomas bewerkt voor dubbel kwintet. Hoogtepunt is het derde deel, het adagio, met lyrische melodielijnen van hobo, klarinet en de hoorn.

De Tsjechische suite van Dvořák is een samenstel van folkloristische, Boheemse dansen. Doorgaans wordt dit intense werk uitgevoerd door een symfonieorkest. Graham Sheen heeft een mooie bewerking gemaakt voor dubbel kwintet.

Met deze bijzondere werken van twee grootse componisten, die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken belooft het een waardig en zeer interessant jubileumconcert te worden.
De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Locatie Jubileumconcert Bosch Blazers Ensemble

Raadhuisplein 4
5258 BJ Berlicum

 

Aankomende evenementen

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen

Jaarlijkse Junidag op 4 Juni 2023 in de Bloemenwijk te Veghel

Locatie: Veghel

XXL Vlooienmarkt WillemII stadion Tilburg zondag 4 juni

Locatie: Tilburg

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen

Garagesale Route Groenekan

Locatie: Groenekan

Schuttersfestijn Doornenburg

Locatie: Doornenburg

Lady-P Boat Party

Locatie: Amsterdam