Het pauperparadijs

Het Pauperparadijs

Juni, Juli - Augustus | Bezoek het Theaterspektakel Het Pauperparadijs

De voorstelling Het Pauperparadijs is in het Drentse Veenhuizen. Veenhuizen is ook de plek waar de historie zich echt heeft afgespeeld.

Het Pauperparadijs

Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

In Het Pauperparadijs volgen we de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling met zijn zusje Aagje gedeporteerd wordt naar de gestichten van Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten.

Het Pauperparadijs vertelt deze snerpend actuele historie op de plek waar die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld: op de binnenplaats van het vroegere Tweede Gesticht. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder indringende/aangrijpende ervaring/belevenis.

Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperparadijsband, en een groot ensemble lokaal talent.

Een voorstelling van Tom de Ket. Naar de bestseller van Suzanna Jansen

Koop direct je tickets voor Het Pauperparadijs

Locatie Het Pauperparadijs

Oude Gracht 2,
9341 AA Veenhuizen

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs