Het Opera Forward Festival van de Nationale Opera

Het opera forward festival is het festival om nieuwe geluiden binnen het opera te ontdekken. 

Het festival is van 3 maart 2023 t/m 12 maart 2023 in Amsterdam.

Met vier onderdelen – OPERAS, LABS, SOUNDS en TALKS – is OFF een viering van wat opera in essentie is: een versmelting van diverse kunsten tot een muziek-theatraal geheel.
Centraal in het Opera Forward Festival 2023 staan de onderste drie voorstellingen:

ANIMAL FARM (Alexander Raskatov) – wereldpremière: Een muzikale bewerking van een satirische fabel. Animal Farm is een revolutionaire opera, naar George Orwells tijdloze roman over een mislukte bevrijdingsstrijd. De dystopische sfeer en de onrust van verschuivende wereldbeelden worden vertolkt in een nieuwe, extreme, onstuimige compositie.

PERLE NOIRE: MEDITATIONS FOR JOSÉPHINE (Tyshawn Sorey) – Europese première: Een ongekend populaire artiest, burgerrechtenactivist én verzetsheld uit de twintigste eeuw. Perle Noire duikt in het leven en de worstelingen van het icoon Joséphine Baker – maar vanuit een hedendaags perspectief. De jazz-achtige composities en improvisaties bieden een meditatieve reflectie op haar leven.

ÄNDERE DIE WELT! (diverse componisten) – wereldpremière: Betekent verandering vooruitgang, als de geschiedenis zich steeds blijft herhalen? We roepen ‘Ändere die Welt!’ (‘Verander de wereld!’), maar hoe doe je dat? Zangers van De Nationale Opera Studio en spoken-word-artiest Amara van der Elst leiden de toeschouwer door deze eigenzinnige voorstelling waarin bestaande, bekende muziek als een vernieuwende collage aan elkaar wordt geweven.

Locatie Het Opera Forward Festival van de Nationale Opera

Amstel 3
1011 PN Amsterdam

Aankomende evenementen