Het Juweel Sparrendaal

Het Juweel keert van 17 t/m 19 juni 2022 terug naar de historische Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Het is de enige themabeurs in Nederland die zich concentreert op juwelen, sieraden en horloges. In een stijlvolle ambiance presenteren 25 internationale juweliers, edelsmeden en horlogespecialisten gedurende drie dagen hun mooiste stukken, van vroeger en nu, en met een geheel eigen signatuur. Zilverobjecten completeren het aanbod. Het evenement biedt bezoekers thematische rondleidingen en er is een overdekt terras met prachtig uitzicht.

Het Juweel dankt haar reputatie aan het artistieke vakmanschap en de expertise die er ruim vertegenwoordigd zijn. In de stijlkamers van de 18de-eeuwse Buitenplaats Sparrendaal tonen 25 gepassioneerde juweliers, horlogespecialisten en edelsmeden zeer diverse en authentieke stukken, waaronder ook werken in zilver.

“Deze jaarlijkse verkoopexpositie is zeer toegankelijk. We zien hier families, stellen, vrienden en vriendinnen… Soms op een missie om een speciaal moment in hun leven te markeren maar bovenal om in alle rust rond te kijken in de internationale collecties hedendaagse en vintage juwelen, horloges en sieraden. Bezoekers vinden hier dus heel veel op één plek. Je kunt alles goed vergelijken, je vragen stellen en ook zeker passen!”, zegt Edith Rissik. Ze is samen met Johan Rissik de initiatiefnemer en organisator van de juwelenbeurs.

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven door juwelenexperts. In ongeveer een half uur praten zij bezoekers bij over de diverse juwelenstijlen, edelstenen en kwaliteitskenmerken van sieraden. Ook wordt de bijzondere techniek van mechanische horloges belicht. Deze speciale rondleidingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Het Juweel. Een zomerse lunch of een goed glas wijn op het overdekte terras in de tuinen van het landgoed maken een bezoek aan de verkoopexpositie volledig.

Locatie Het Juweel Sparrendaal

Hoofdstraat
3971KE Driebergen

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen