Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht!

Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht! is het thema van het symposium. Pim Martens, professor met de bijzondere leerstoel Planetary Health aan de Universiteit Maastricht, geeft uitleg over de staat van de biodiversiteit. Martens vertelt wat boeren en burgers kunnen bijdragen aan de gezondheid van de flora en fauna om ons heen. Daarna vertelt Peter Geurts over het onderschatte belang van schimmels voor het bodemleven. De expertise van Geurts wordt regelmatig ingezet door boeren. Na afloop zal er gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en discussie.

Aanmelden voor het symposium kan gratis tot 8 oktober, via de website van korteketenzekerweten.nl. De bijeenkomst op 15 oktober is in Gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten en begint om 13.00 uur.

Korte Keten Zeker (W)eten is een steeds breder wordend burgerinitiatief dat zo’n drie jaar geleden is ontstaan na een oproep vanuit de gemeente Eijsden-Margraten, om meer aandacht te krijgen van burgers voor voedsel produceren, kopen en (gezond) eten op een manier die ons leefmilieu minder belast. De missie van de groep is onder meer een groot netwerk opzetten van regionale producenten van groenten, fruit en streekproducten en burgers te stimuleren vaker het voedsel ‘om de hoek te halen’. Hiervoor houden ze regelmatig lezingen om belangstellenden te informeren.

Locatie Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht!

Clermontstraat 10
6269 CE Margraten

Aankomende evenementen

Santa Run Heijplaat

Locatie: Rotterdam

MIDWINTERHOORNWANDELING BELTRUM 10 DECEMBER 2023

Locatie: Beltrum

Dickens Festijn

Locatie: Deventer

Kerst in oud Kampen

Locatie: Kampen

Rock around the Jukebox Experience

Locatie: Rosmalen

Internationale Mineralenbeurs Zuid-Limburg

Locatie: Maastricht

Nederlands Silent Film Festival

Locatie: Eindhoven

André Rieu’s White Christmas

Locatie: Goes

Horror Night: Thanksgiving

Locatie: Goes

De Tuinbeurs Winterfair

Locatie: Emmen