Folly Art Norg

Augustus | Folly Art Norg is een kunstzinnig evenement in Norg.

Folly Art is een jaarlijks terugkerend evenement in augustus en wordt in het Drentse Norg georganiseerd.

Folly Art Norg

Wat is een Folly? Een folly is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. In het Engelse betekent folly dwaasheid. Een folly heeft geen praktische functie. Folly’s vertellen vaak een verhaal. Veel folly’s kunnen wellicht als kunst in de openbare ruimte worden beschouwd. Twintig folly’s staan verspreid in een fraaie route van 8 kilometer rondom het dorp. Als bezoeker kun je wandelend of fietsend de bouwwerken bezoeken en bewonderen, op prachtige locaties.
Twintig ontwerpers hebben met een gering budget van € 500 en een maximale hoeveelheid energie hun folly gerealiseerd. De juryprijs bedraagt €5.000.

Folly Art Norg wordt georganiseerd in en rond het natuurrijke esdorpenlandschap van Norg, gemeente Noordenveld in Drenthe, begin augustus startend met een feestelijk openingsdag en aansluitend voor bezoekers de mogelijkheid vier weken lang alles nog eens te bekijken in een folly route.

Locatie Folly Art

Iedereen is welkom. Niet alleen architecten en kunstenaars, maar ook natuurliefhebbers, wandelaars, dagjesmensen, creatievellingen, fietsfanaten, rustzoekers, dorpsbewoners en vakantiegangers, zullen zich verbazen over de gebouwde folly’s.

Brinkstraat 1, 9331 JE
Norg (Noordenveld)

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs