Eurovisie Songfestival 2020

Eurovisie Songfestival 2021

Mei | Eurovisie Songfestival 2020 Rotterdam

Het Eurovisie Songfestival 2021 wordt in de hoofdstad van Zuid-Holland, georganiseerd. Deze editie Euro Songfestival is de 65e! Die dankzij Duncan Laurence de winnaar van 2019 nu in Nederland is. Na 40 jaar is het weer voor het eerst dat het Eurovisie Songfestival in Nederland plaatsvindt. Het festival werd in 2020 afgelast door het COVID-19 virus.

Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Sinds 1956 wordt het Eurovisiesongfestival jaarlijks gehouden. Het Songfestival is een jaarlijkse competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel de wereld. Het festival dankt zijn naam aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio-unie (EBU). In princiepe mag ieder actief lid aan de EBU mag meedoen aan het songfestival. Maar sinds 2015 doet ook Australië mee aan het festival ondanks het feit dat het geen lid is van de EBU.

Het Eurovisiesongfestival is inmiddels zeven keer gewonnen door Ierland. Zo won Zweden won zes keer. Dit jaar is het festival in Nederland doordat in 2019 de prijs werd gewonnen door Duncan Laurence. Daardoor staat Nederland ook in de top 3 van winnaars samen met Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, deze wonnen elk vijf keer.

Sinds het begin in 956 doet Nederland mee aan het songfestival, al heeft het ook een aantal jaren niet mee gedaan. Het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden door NPO – AVROTROS.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn aparte shows de grote finale is op zaterdag.

Lees alles over de deelnemers van de 65e editie!

Slogan Eurovisie Songfestival 2021

‘Open Up’ is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2021. Deze slogan zal de basis zijn van de drie liveshows en het gehele evenement. Het thema kwam tot stand na workshops met tientallen mensen uit de creatieve sector en straatgesprekken met mensen in heel Nederland.

Jeangu Macrooy ‘opvolger’ Duncan

De opvolger van Duncan Laurence werd in 2020 bekend gemaakt. De tweemaal voor een Edison genomineerde Jeangu Macrooy is door de selectiecommissie gekomen en verkozen tot Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2021.

Cornald Maas, lid van de selectiecommissie, verteld aan Radio 1 dat het nummer ‘Zeer uitgesproken’ is. De 26-jarige zanger is geboren in Suriname werd in 2016 uitgeroepen tot 3FM Talent, nam deel aan de Popronde en was meerdere keren te zien en horen in De Wereld Draait Door.

Macrooy hoeft zich niet meer te bewijzen tijdens een halve finale. Omdat Nederland in 2019 won, staat hij rechtstreeks in de finale in 2021 in Rotterdam Ahoy.

Road to Rotterdam

Road to Rotterdam is een zesdelige YouTube-serie. In deze serie volgen ze Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager én de Nederlandse organisatie van het Songfestival op weg naar de liveshows in mei.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS.

Meer over Road to Rotterdam en AVROTROS vind je op:

Facebook: https://www.facebook.com/AVROTROS​
Officiële website: https://www.avrotros.nl

Locatie Eurovisie Songfestival

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het grootste muziekfestival ter wereld. Het festival is LIVE op tv en is ook op het internet te volgen. Niemand minder dan Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Eurovisie Songfestival presenteren! Samen gaan de grote presentatie klus op zich nemen in het Rotterdamse Ahoy.

Bezoek de website

 

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs