Ekaterina Levental zingt !

Ekaterina Levental zingt, vertelt en speelt ‘Als ik droom’

Zondagmiddag 30 oktober 2022 om 15.00 uur in de Witte Kerk te Heiloo

Mezzosopraan Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan.
Ze was in 1993 een tiener toen ze haar land ontvluchtte als gevolg van het oplaaiend antisemitisme en naar Nederland kwam.
Over haar leven als vluchteling heeft ze drie voorstellingen gemaakt – o.a. Als ik droom – met een hoofdrol voor klassieke muziek.

Ze studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en harp aan de conservatoria in Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam.
Ze maakte in 2015 haar debuut bij de Nationale opera en stond daar in verschillende producties zoals A Dog’s Heart en Reimsreisje. Ook werkte ze mee aan producties van verschillende operahuizen en muziekgezelschappen. Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo “Duo Bilitis”, waarmee ze internationale prijzen won; drie cd’s zijn er uitgebracht.

Met haar partner Chris Koolmees maakt ze de drieluik De Weg, De Grens en Schoppenvrouw, waarin ze haar eigen moeizame weg naar geluk bezingt.
Met haar pocketvoorstellingen houdt ze ons een spiegel voor: “Wij oordelen snel over een ander, maar de grens tussen succes en ongeluk is smal”.
En: “Ik kom van helemaal onderaf de maatschappij, had niet eens het recht om hier te zijn, was nog minder dan een junk”.

Toegang € 18
Kaarten reserveren via www.concertenwittekerk.nl

Locatie Ekaterina Levental zingt !

Heerenweg 31
1851 KS Heiloo

Aankomende evenementen