Eerste editie van toekomstfestival MORGEN

Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op het strand van Renesse in Zeeland.

MORGEN kijkt hoopvol naar de toekomst en brengt hiervoor het beste uit de werelden van Muziek, Wetenschap & Techniek, Kunst, Energie en Eten & Drinken samen. Deze unieke, inspirerende programmering wordt vormgegeven door eigenzinnige makers als televisieproducent en muziekkenner Jan Douwe Kroeske, chef-kok Pierre Wind, universitair hoofddocent Faas Moonen en studenten van de TU Eindhoven.

De muziekprogrammering wordt samengesteld door de redactie van het internationaal geroemde muziekplatform 2 Meter Sessies . Vandaag kondigen zij de eerste vijf (Nederlandse) muzieknamen voor MORGEN aan: Kovacs, Ruben Hein, Jimmy Diamond, Anne-Fay en Benedict October. Meer acts uit binnen- en buitenland voor de drie podia, waaronder de energie-neutrale GEM-Stage, volgen nog.
Ook chef-kok Pierre Wind, verantwoordelijk voor de invulling van het thema Eten & Drinken op MORGEN, laat reeds van zich horen met een “ECO restaurant”. Op een even speelse als smakelijke wijze wordt hier aandacht besteed aan het bestrijden van voedselverspilling. Ook de chefs van morgen krijgen een plekje op het festival.

Een andere spectaculaire blikvanger op MORGEN is het “Energie Eiland”, dat speciaal voor het festival wordt aangelegd. Hierop kunnen de bezoekers de energie van de toekomst beleven. Minstens zo indrukwekkend zijn de brug en het paviljoen, die door jonge talentvolle makers gebouwd zijn met biobased materiaal dat wordt geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen afkomstig uit gewassen.
Dit zijn slechts enkele highlights uit de programmering die de komende weken verder wordt uitgerold en bol staat van de presentaties, activaties en belevenissen die de bezoeker een kijkje geven in onze toekomst.

De ticketverkoop is per direct gestart via www.morgenfestival.nl

OVER HET FESTIVAL

MORGEN is een initiatief van een groep innovators op het gebied van muziek, wetenschap & techniek, kunst, energie en eten & drinken. Samenwerkende partners zijn onder andere TU Eindhoven, TNO, SPIE, Element NL, Omroep Zeeland en OPZuid EFRO (Europees programma voor transitie gedreven innovatie). Puttend uit deze grote bron van individuen, instellingen en organisaties die met innovaties bezig zijn, werd MORGEN bedacht als evenement waar het werken aan een betere toekomst op een unieke wijze wordt gevierd en gecombineerd met inspirerende muziekacts.
Eén van de betrokkenen is muziekkenner Jan Douwe Kroeske, die met zijn stichting Summerlabb veel ervaring heeft opgedaan met het bedenken en organiseren van innovatieprogramma’s tijdens muziekfestivals en andere publieke evenementen. “ De mensen met wie MORGEN is bedacht, weten vanuit hun werk of persoonlijke interesses dat er op heel veel plekken keihard gewerkt wordt aan een mooie toekomst ,” vertelt Kroeske. “ Dit nieuwe evenement wil zich hard maken voor de kracht, creativiteit en vindingrijkheid van deze ‘makers van morgen’ en ze zichtbaar maken voor een groter publiek .”

OVER DE LOCATIE
MORGEN heeft gekozen voor Renesse in Zeeland als locatie voor het jaarlijkse evenement vanwege de provincies reputatie als toonaangevend op het gebied van innovatie, zowel door bedrijven, instellingen als overheden. Bovendien biedt Zeeland als locatie een ideale ontsnapping aan de drukte van alledag, met haar rustgevende en ruime omgeving. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om inspiratie op te doen in een feestelijke omgeving.

Locatie Eerste editie van toekomstfestival MORGEN

Aankomende evenementen

Lichtfestival Helder Licht

Locatie: Den Helder

Brocante Tuinfair Maasbree

Locatie: Maasbree

HobbyHorse evenement Rosmalen

Locatie: Rosmalen

XXL Vlo-markt WillemII stadion Tilburg 8 oktober

Locatie: Tilburg

Sfeervolle Kerst en Wild Fair op Kasteel Doorwerth

Locatie: Doorwerth (Renkum)

The Grandest Wedding Ever

Locatie: Deurne

Acapella matineeconcert met Be Sharp!

Locatie: Muiden

Foodtruck Herfstavond | De Norgerberg

Locatie: Norg

Het Heuvelland tot op (en in) de bodem uitgezocht!

Locatie: Margraten

Brocante in de Grote Kerk in Dordrecht ‘Special Edition’

Locatie: Dordrecht