Dickens Festijn Deventer

Dickens Festijn in Deventer is een evenement waar buurtbewoners en de middenstand de hoofdrol spelen in het tweedaags evenement. Het Dickens Festijn is altijd in december.

Dickens Festijn Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie jaarlijks in december in hartje Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Deventer staat geheel in het teken van de 19e eeuw.

Lees meer over het Dickens Festijn Deventer

Tijdens het tweedaagse evenement kunnen de bezoekers oog in oog komen te staan met bekende karakters uit de boeken van Charles Dickens. Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is de meest bekende Engelse schrijver uit de 19e eeuw. De wereld die Dickens omschreef was vooral de wereld van zijn vroegste jeugd.

Het Dickens Festijn in Deventer onderscheidt zich door het grote aantal optredens van acteurs en toneelspelers, van jong tot oud, koren, zangers en muzikanten en door de deelname van de bewoners uit het Bergkwartier. U komt de acteurs en figuranten vooral op straat tegen, maar ook achter ramen of soms hoog op een dak. Dit alles maakt het festijn tot één groot ‘living outdoor- theatre’. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks door 125.000 bezoekers bezocht

Ga terug in de tijd van Charles Dickens

Locatie Dickens Festijn Deventer

Het Dickens Festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Bezoek de website

Bron & Foto: Organisatie Dickens Festijn Deventer

 

Locatie Dickens Festijn Deventer

 

Aankomende evenementen

Bloemencorso Bollenstreek 2023

Locatie: Haarlem en Noordwijk

Dag van het Kasteel

Locatie: Nederland

Nationale Museumweek

Locatie: Nederland

Breda In Concert

Locatie: Breda