Dennen- en sparrenwandeling

Ga 30 april mee op pad met wildplukster Leah Groeneweg en ontdek de wondere wereld van de eetbare wilde planten en bomen. Brandnetel, paardenbloem en zevenblad zijn al vrij bekend, maar wist je dat veel dennen en sparren ook eetbaar én geneeskrachtig zijn? Tijdens deze themawandeling door het mooie recreatiegebied Gasselterveld gaan we samen met de ervaren wildplukgids op zoek naar eetbare naaldbomen.Je leert welke eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het belang van respect voor de natuur.
De berm, het veld en het bos zullen na deelname aan deze wandeling nooit meer hetzelfde zijn.
De wandeling duurt circa twee uur en begint om 14.00 uur. Deelname 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen, dit is inclusief wildplukversnapering en sparrenthee.Na de wandeling krijg je een overzicht van de belangrijkste naaldbomen en recepten toegestuurd per e-mail.
Vooraf opgeven bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of [email protected], de exacte startlocatie (in de omgeving van Gasselte) ontvang je na aanmelding. Meer informatie is te vinden op de website www.inhetwildeweg.nl

Locatie Dennen- en sparrenwandeling

Houtvester Jansen
9462tb Gasselte

Aankomende evenementen