De Slag om Grolle

De Slag om Grolle

Oktober | De Slag om Grolle is een drie daags evenement waar heel Groenlo terug naar het jaar 1627.

De Slag om Grolle is een drie daags evenement waar heel Groenlo terug naar het jaar 1627.

De Slag om Grolle

Ieder jaar in oktober is in Groenlo het historisch-cultureel evenement “De Slag om Grolle”. Gedurende drie dagen en nachten gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627 en kun je als bezoekers een boordevol programma verwachten.

Overdag is de gehele binnenstad autovrij en zijn straten gevuld met historische ambachten, muziek, theater en marktkramen. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, kun je heerlijk eten in stijl en aanschouw je de veldslag die hier 4 eeuwen geleden plaatsvond.

Waan je in verloren tijden en ervaar hoe men in die tijd leefde.

Fakkeltochten

De stad is voor deze gelegenheid volledig afgesloten van verkeer, zodat je rustig rond kunt lopen en volop kunt genieten. Vanaf 10.00 uur vind je in diverse straten van de binnenstad entertainment en muziek. In de avonden wordt op vrijdag en zaterdag een fakkeltocht door de stad georganiseerd.

Slagveld

Iedere middag vindt op het Slagveld de “Slag om Grolle” plaatst. Meer dan 1500 re-enactors vechten verdeeld aan Staatse of aan Spaanse zijde, waarbij de Staatse zijde wordt aangevoerd door Frederik Hendrik. Een gevecht met bulderende kanonnen, pieken, rapiers en musketten en paarden, die speciaal voor dit soort situaties zijn getraind. Zal het Frederik Hendrik lukken om Grol te heroveren op de Spanjaarden?

Lees alles over de geschiedenis

Locatie De Slag om Grolle

Slag om Grolle is het centrum van Groenlo.

Bezoek de website

 

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs