Bricktopia Landgraaf

Bricktopia Landgraaf

Op zaterdag 13 en zondag 14 april 2024 zal het Megaland-gebouw in Landgraaf omgetoverd worden tot een waar Lego-paradijs. De Limburgse Lego-vereniging Dutchbricks zal hier namelijk een tweedaags evenement gaan organiseren onder de naam Bricktopia.

Uit alle windrichtingen zullen ervaren bouwers hun Lego-creaties laten ziet, vaak bestaand uit wel meer dan tienduizend blokjes Ben je op zoek naar een bepaald missend blokje omdat de stofzuiger zijn werk te goed heeft gedaan? Ook dan kun je op dit evenement terecht. De nadruk ligt echter op expositie van prachtige bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als ruimtevaart, een Lego-stad, kastelen, technische auto’s enzovoorts. Met Lego kan het allemaal.

Lego-vereniging Dutchbricks bestaat inmiddels 9 jaar en probeert jaarlijks 3 evenementen te organiseren door heel Limburg. In Landgraaf was er nog niet eerder een Lego-evenement, een unieke kans dus om inwoners kennis te maken met wat er allemaal mogelijk is met de Deense steentjes.

Aangezien Lego geschikt is voor mensen tussen 0 en 99 (zo stond het altijd op de dozen), verwacht de organisatie bezoekers van alle leeftijden. Uit ervaring weet de club dat er tegenwoordig ook heel veel volwassenen aan het bouwen geslagen zijn. Inmiddels zijn er in de winkels veel sets te koop speciaal voor de volwassen kinderen. Lego houdt je jong 😉

In 2025 viert Dutchbricks haar 10-jarig jubileum. Dit zal groots worden aangepakt met een evenement in het MECC in Maastricht. Hiervoor zijn inmiddels de voorbereidingen al in volle gang.
Dus mocht je je vervelen en het weekend van 13 en 14 april, kom dan gerust langs in het Megaland-gebouw in Landgraaf! Tot Bouwens.

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs