Evenementen in januari

Welke evenementen zijn er in januari?

Januari een saaie maand? Nee, natuurlijk niet! We starten het nieuwe jaar in januari. Er zijn leuke Evenementen in januari in heel Nederland!

Evenementen in januari

Wat kun je zoal doen in januari? Het is winter en zijn hele leuke ‘Winterse activiteiten’ te doen in heel Nederland. Maar ben je niet zo van de kou, dan zijn er binnen ook leuke uitjes en evenementen in januari.

Januari in Amsterdam

In Amsterdam is er altijd genoeg te doen en te beleven. Het wandelen door de grachten van Amsterdam is al een uitje op zich. Na de feestdagen is het nog steeds sfeervol in Amsterdam. Het event Amsterdam Light Festival is in januari er ook nog! Wereldberoemde lichtkunstenaars verlichten Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival.

#Toptip: Ga met een rederij mee door de grachten van Amsterdam en bewonder de kunstwerken tijdens een rondvaart!

Tulpen plukken op de Dam

In januari is er ook een super leuk evenement op de Dam in Amsterdam. Je kunt namelijk Tulpen plukken op de Dam tijdens Nationale tulpendag. Tulpen dag is de startdag van het tulpen seizoen. Hoe leuk is het? Heel leuk! En het is nog gratis ook!

Januari in Scheveningen

Een dagje naar de kust is altijd een goed idee! In januari kun je op Nieuwjaarsdag een frisse duik nemen tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik! Meer dan 10.000 deelnemers gaan jaarlijks in Scheveningen het water in.

Lees alles over de Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Nog een leuk evenement in januari is schaatsen bij het Kürhaus in Scheveningen! COOLevent organiseert jaarlijks daar een grote ijsbaan waar je urenlang ijspret kunt beleven. Ook in het nabije theater is vast een leuke musical of voorstelling waar je naar toe kunt gaan. In het AFAS Circus Theater zijn uiteenlopende voorstellingen te zien en ook ‘grote’ musical producties zoals ANNASTASIA en THE LION KING zijn een aanrader om eens te bezoeken.

Januari in Groningen

Groningen staat in januari in het teken van Eurosonic Noorderslag. Eurosonic Noorderslag is één van Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival voor en over Europese muziek. Eurosonic Noorderslag ook het platform voor talenten! Jaarlijks gaan er meer dan 40.000 bezoekers naar Groningen en dat niet alleen, met een line-up van ruim 350 bands uit 31 Europese landen, is Eurosonic Noorderslag een MUSTGO!

Lees alles over Eurosonic Noorderslag

Events in januari

Ook in januari leuk om te bezoeken is het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Het is wel een koud uitje maar gelukkig is er in de stad wel een gezellig café te vinden om  je daarna op te warmen.

In Leiden bereiden ze zich weer voor op het Leids Cabaretfestival en in de eerste weken van januari kun je nog in diverse steden genieten van ijsbanen in het centrum. Misschien vriest het wel heel hard in januari en kunnen we naar het leukste evenement van de maand namelijk schaatsen in Nederland!