Elf fonteinen in Friesland

Bezoek in Friesland de 11Fontains!

In het kader van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden in 2018 zijn er in de provincie in de elf Friese Elfsteden plaatsen 11 bijzonder fonteinen geplaatst.

Elf fonteinen in Friesland

11 Fountains: Alternatieve Elfstedentocht Het plan voor topkunst in de Friese elf steden was onderdeel van de pitch waarmee Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa werd. Artistiek leider Anna Tilroe bedacht dat het fonteinen moesten worden.

De kunstwerken kregen allen zeer prominenten plekken in de elf steden. In de winter staan ze vanwege bevriezingsgevaar uit, dus als de Elfstedentocht doorgaat, zullen ze alleen als sculpturen te zien zijn. ‘Dat was een criterium’, zegt Tilroe, ‘ook zonder water moesten de kunstwerken een artistieke beleving zijn.’ 

Bron: Volkskrant

11Fontains

11 verschillende internationale beeldende kunstenaars maakten voor de 11 verschillende plaatsen de fonteinen.

Lees alles over 11 Fountains

Route langs de 11Fountains

Het is een prachtige route die je uiteraard per plaats kunt bewandelen, maar er is ook een gemotoriseerde route langs de fonteinen. De Elf fonteinen route is een mooie rit van ruim 6 uur en gaat over 210 kilometer. De tourtocht gaat over mooie binnenwegen waar je uiteraard alle fonteinen kunt bezichtigen. Het startpunt is in Dokkum en het eindpunt in Leeuwarden.

Neem de tijd tijdens de tourtocht en geniet van alles om je heen!

Bekijk de Elf Fonteinen Route

Wat erg leuk is, je kunt deze route ook per boot en/of fiets afleggen er zijn meerdere routes gemaakt. Je kunt de routes ook helemaal zelf uit stippelen of je kunt een arrangement boeken. Deze 6-daagse arrangementen zijn full-service op basis van half pension. Het reisbureau regelt alles van A tot Z voor je!

Ga je alle 11 fonteinen bezoeken? Ga dan ook zeker in die plaats gezellig naar een terras of bezoek een museum of bezoek bijvoorbeeld het toeristisch dorp Terherne. Zo kom je alles te weten over Friesland. Iedere streek heeft ook zijn eigen specialiteiten van Friese koek, Fryske Dumkes tot aan de Beerenburg en de echte Friese Nagelkaas.

Geniet in Frylân!