Een avondje lachen bij een oudejaarsconference

Ga een avondje lachen bij een Oudejaarsconference! #uitgaanstip

Ieder jaar zo ook dit jaar zijn er vele oudejaarsconferences in de theaters in Nederland, dit is altijd hét hoogtepunt van het jaar voor alle cabaretliefhebbers. Meerdere cabaretiers vertellen de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Deze voorstellingen zijn in grote en kleine theaters te zien, ga een avondje lachen bij een oudejaarsconference!

Een avondje lachen bij een Oudejaarsconference

Jaarlijks gaan meerdere cabaretiers het toneel op voor hun ‘oudejaars’. Het hele jaar lang kijken en zoeken ze naar bijzondere gebeurtenissen die bij uitstek zorgen voor een hoop commotie en lachsalvo’s in de zaal. Deze cabaretvoorstelling staat symboliek als afsluiting van het jaar. Het is dan ook een typisch Nederlandse traditie.

Oudejaarsconference op TV

Ook dit jaar zijn er oudejaarsconferences die worden uitgezonden op meerdere zenders, zoals op NPO 1 en ook RTL 4.

Guido Weijers en Youp van t Hek zijn tijdens het bijzondere jaar 2020 op TV met hun oudejaars.

Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. En lachen zal je! Weijers roast het nieuws, zaagt hoge bomen bij de knieën af en raast, alweer voor de tiende keer, dwars door het jaar. De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen. Het is vijf voor twaalf. Iemand moet confronteren. Iemand die makkelijk praten heeft. Daarom staat Weijers op. Welkom bij De Oudejaarsconference 2020! Lees meer over de voorstelling van Guido Weijers.

Youp van ’t Hek neemt voor de tiende en laatste keer de oudejaarsconference voor zijn rekening. Onderwerpen te over voor de cabaretveteraan: Trump, Baudet, het koningshuis en de coronapandemie bijvoorbeeld.
Youp van ’t Hek had zelf ook een bewogen jaar. Zijn Oudejaarsconference 2020: Korrel zout is te zien op NPO1.

De onderwerpen zoals de Amerikaanse verkiezingen, de implosie van Forum voor Democratie en de herfstvakantietrip van de koning, de coronapandemie die de wereld sinds begin dit jaar in de greep houdt. Dit alles zal aan de orde komen bij de Oudejaars van Youp. Lees meer over de voorstelling van Youp van ’t Hek.

Oudejaarsconferences

In 2018 speelde Guido Weijers De Oudejaarsconference. Geen nieuwjaar conferentie, geen Oudejaarsshow, maar ‘De Oudejaarsconference’. Dat je het even weet! Guido sleurde je mee door het afgelopen jaar. Daar heeft Weijers wederom een heel arsenaal aan gevaarlijke munitie en rake grappen. Confronterend, intelligent, wars van regels en vooral met veel humor.

Ook Claudia de Breij, Martijn Koning zijn al eens te zien geweest op TV met een Oudejaarsconference. Al deze voorstellingen zijn ook te zien voorafgaand de TV uitzending in meerdere theaters in Nederland.

Oudejaarsconference Sjaak Bral

Sjaak Bral speelt ieder jaar ook wel een oudejaarsconference. Sjaak Bral is de enige cabaretier die al meer dan twintig jaar in z’n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ieder jaar wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend. Al was uw jaar nog zo waardeloos – u maakt het tóch nog goed met de oudejaarsconference van Sjaak Bral.

Oudejaarsconference met Marc Marie Huijbrechts

Marc Marie Huijbrechts verteld u ook altijd een zeer verrassende oudejaarsconference. Marc-Marie speelt al jaren soloprogramma’s in de theaters en hij speelde in 2018 voor het eerst oudejaarsconference. Marc-Marie verheugde zich erop het jaar samen met het publiek nog eens op een rij te zetten in zijn ‘Oudejaars 2018 – Onderweg naar morgen’. was een groot succes!

Je leest het! In de vele theaters kun jij en je vrienden of familie je erg goed vermaken tijdens een Oudejaarsconference! Op TheatersinNederland vind je een overzicht van alle theaters in Nederland. Je vindt hier ook de artiesten en voorstellingen. Zo vind je vast een oudejaarsvoorstelling bij jou in de buurt!

Bekijk het overzicht cabaret / oudejaarsvoorstellingen op TheatersinNederland