Doen! Bezoek de bloembollenvelden

Aangeboden door de Bollenstreek

Als je de beroemde bloemenvelden in Nederland wilt bezoeken, kun je het beste naar de Bollenstreek gaan, die zich uitstrekt van Haarlem tot Leiden. De beste tijd om de bloemenvelden te bezoeken is in het voorjaar, tussen eind maart en half mei, wanneer de tulpen in bloei staan. Je kunt de bloemenvelden het beste te voet of per fiets verkennen. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen om de velden te bekijken, waaronder de Keukenhof Fietsroute en de Bollenstreek Fietsroute. Er zijn ook georganiseerde tours beschikbaar, waarbij je per bus langs de velden rijdt.

Houd er rekening mee dat de bloeiperiode van de bloemen afhankelijk is van het weer en kan variëren van jaar tot jaar. Het is daarom raadzaam om vooraf te controleren of de bloemen op dat moment in bloei staan voordat je een bezoek plant.

Tip: Huur een E-scooter en tour de regio langs de prachtige bloembollenvelden.

Tulpenvelden in Nederland

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn prachtige tulpenvelden, vooral in de Bollenstreek die zich uitstrekt van Haarlem tot Leiden. Elk jaar tussen eind maart en half mei staan de velden in volle bloei en trekken ze duizenden toeristen aan. Naast de Bollenstreek zijn er ook andere gebieden in Nederland waar je tulpenvelden kunt vinden, waaronder Noordoostpolder in Flevoland, de Noordelijke provincies en het platteland rondom Amsterdam.

Er zijn verschillende manieren om de tulpenvelden te bezoeken, zoals per fiets, te voet of met een georganiseerde tour. Een populaire route is de Keukenhof Fietsroute, die je langs verschillende tulpenvelden en de beroemde Keukenhof-tuinen leidt.

Als je de tulpenvelden bezoekt, is het belangrijk om de regels te respecteren en niet op de velden te lopen of de bloemen te plukken. Het is ook raadzaam om vooraf te controleren of de bloemen op dat moment in bloei staan, aangezien de bloeiperiode afhankelijk is van het weer en kan variëren van jaar tot jaar.

Bloemenvelden fotograferen

Als je bloemenvelden wilt fotograferen, zijn er een paar tips waar je rekening mee kunt houden:

  • De beste tijd om bloemenvelden te fotograferen is in het vroege ochtendlicht of in de late middag/avond, wanneer het licht zachter en warmer is en de kleuren van de bloemen het beste tot hun recht komen.
  • Probeer verschillende standpunten en composities uit om je foto’s interessanter te maken. Experimenteer met het fotograferen vanuit verschillende hoeken, het gebruik van de regel van derden en het spelen met scherptediepte.
  • Gebruik een polarisatiefilter om de kleuren van de bloemen te verbeteren en reflecties te verminderen, vooral bij zonnig weer.
  • Let op de achtergrond. Vermijd storende elementen zoals auto’s, hekken of gebouwen en zoek naar een rustige, egale achtergrond om de bloemen te laten opvallen.
  • Respecteer de bloemenvelden en volg de regels. Loop niet op de bloemenvelden en pluk geen bloemen, dit kan schade aanrichten en is bovendien verboden.

Met deze tips kun je mooie en sfeervolle foto’s maken van de bloemenvelden in Nederland.

Bloembollenvelden in Noord-Holland

Noord-Holland is de provincie waar de meeste bloembollenvelden van Nederland te vinden zijn. Het grootste deel van de bloemenvelden bevindt zich in de Bollenstreek, die zich uitstrekt van Haarlem tot Leiden. Dit gebied staat vooral bekend om zijn tulpenvelden. Daarnaast zijn er ook bloembollenvelden te vinden in de Kop van Noord-Holland, met name rondom het dorpje Callantsoog en in Anna Paulowna. Hier kun je vooral velden met narcissen en hyacinten vinden.

Een populaire manier om de bloembollenvelden in Noord-Holland te bekijken is per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar, waaronder de Tulpenroute Noordoostpolder en de Bollenstreek Fietsroute.

Daarnaast kun je ook met de auto of bus de velden verkennen. Het is belangrijk om de regels te respecteren en niet op de bloemenvelden te lopen of bloemen te plukken. Dit kan schade aanrichten en is bovendien verboden. Geniet in plaats daarvan van het prachtige uitzicht en maak mooie foto’s van de kleurrijke bloemenvelden.

Tulpenkwekerij

Ben je geïnteresseerd in het kweken van tulpen of gewoon meer wilt leren over de tulpenindustrie in Nederland, kun je een bezoek brengen aan een tulpenkwekerij. Er zijn verschillende tulpenkwekerijen te vinden in de Bollenstreek en de rest van Nederland. Bij sommige kwekerijen kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over het kweken van tulpen en andere bloemen, het selectieproces en de verschillende soorten tulpen.

Een van de bekendste tulpenkwekerijen in Nederland is de Keukenhof in Lisse, dat niet alleen een park met prachtige tuinen en bloemenvelden is, maar ook een informatiecentrum heeft waar je meer kunt leren over de bloembollenteelt. Andere bekende tulpenkwekerijen zijn bijvoorbeeld de Tulperij in Voorhout, waar je een rondleiding kunt krijgen en tulpen kunt kopen, en De Tulperij in Noordwijkerhout, waar je kunt leren over de geschiedenis van de tulpenindustrie.

Een bezoek aan een tulpenkwekerij is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk, vooral als je geïnteresseerd bent in bloemen en tuinieren.

Geurende hyacinten

Als je op zoek bent naar hyacintenvelden in Nederland, zijn er verschillende gebieden waar je deze prachtige bloemen kunt vinden. Een van de bekendste gebieden voor hyacintenvelden is de Kop van Noord-Holland, in de buurt van het dorp Anna Paulowna. Hier vind je grote velden met hyacinten in verschillende kleuren, die van half april tot begin mei in bloei staan. Hyacinten hebben een sterke geur en ze zijn er in vele kleuren.

Daarnaast kun je ook hyacintenvelden vinden in de Bollenstreek, vooral in de omgeving van Lisse en Hillegom. Hier vind je naast tulpen en narcissen ook veel hyacinten in verschillende kleuren. Een leuke manier om de hyacintenvelden te verkennen is per fiets. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar, waaronder de Hyacintenroute in de Kop van Noord-Holland en de Bollenstreek Fietsroute.

Let wel op dat de bloemenvelden eigendom zijn van de boeren en respecteer de velden door niet op de bloemen te lopen of bloemen te plukken.

 

Geniet van het prachtige uitzichten en maak mooie foto’s van de kleurrijke bloembollenvelden.