Dagje weg

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste ideeën voor een dagje weg!

Wil je een dagje weg? In heel Nederland zijn talloze leuke mogelijkheden voor een dagje weg.

Zin in een dagje weg?

Of je nu op zoek bent naar een leuk uitje met de kids of je wilt juist romantisch met z’n tweetjes een dagje weg? Alles is mogelijk. Van Amsterdam tot Maastricht, overal zijn er tientallen leuke uitjes.

Dagje weg met de kinderen

Wil je de kinderen trakteren op een gezellig uitje? Zorg dat ze de dag van hun leven beleven en neem ze mee naar een van de attractieparken of dierentuinen die er in Nederland zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dierenpark Emmen? Deze dierentuin wordt wel de mooiste van Nederland genoemd. U vindt er talloze exotische en minder exotische dieren zoals olifanten, giraffes, apen en emoes.

Ook GaiaZOO in Kerkrade in de provincie Limburg is een echte aanrader. Er leven zo’n 100 diersoorten waaronder een aantal diersoorten die u nergens anders in Nederlandse dierentuinen vindt zoals de boshond en de muskusos. Naast vele dieren is er natuurlijk ook een leuke binnenspeeltuin.

Wilt u de kinderen een écht spectaculair uitje bieden, dan is een attractiepark wat u zoekt voor uw dagje weg.

Iedereen kent waarschijnlijk wel Walibi Holland en De Efteling, maar ook Attractiepark Slagharen garandeert een onvergetelijke dag voor de kinderen! Dit pretpark in Overijssel trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Probeer zelf de spannende achtbaan Thunder Loop, de leuke kabelbaan of de misselijkmakende Tomahawk.

Genieten van de natuur

Doet u het liever een dagje rustig aan? Ook daarvoor hoeft u natuurlijk niet perse thuis te blijven. Ga er lekker op uit en geniet van de natuur. Aan mooie natuur is in Nederland namelijk geen gebrek! Of u nu in Groningen of in Zeeland of in Overijssel bent, elke provincie heeft zijn eigen unieke en mooie kenmerken.

Volg bijvoorbeeld eens een van de mooie wandelroutes in het Groene Hart, het veenweidegebied in de Randstad. Deze stille oase middenin het dichtbevolkte gebied doet iedereen goed. Of wat dacht u bijvoorbeeld van fietsen in het mooie Drenthe? Het is de ideale fietsprovincie met tal van fietsroutes. Uiteraard loopt hier ook het bekende knooppuntensysteem, wat een route uitstippelen helemaal makkelijk maakt!

Ga de Onlanden in! Het prachtige natuurgebied dicht bij de stad Groningen kun je uren lang wandelen en fietsen.

Dagje weg

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor een dagje weg. Lees ook onze TOPTips of bekijk de Uitjes pagina voor een leuke dag weg!