Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Zuid-Holland

Ga je er op uit in Zuid-Holland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Provincie in het westen van Nederland

Zuid-Holland is een regio die bruist van cultuur, geschiedenis, en moderne bezienswaardigheden.

De stad Rotterdam, een van de grootste havens ter wereld, staat bekend om zijn baanbrekende architectuur en dynamische sfeer. Toeristen kunnen genieten van iconische gebouwen zoals de Markthal, met zijn kleurrijke plafond en levendige marktkramen, en de Erasmusbrug, een indrukwekkende constructie die de oevers van de Maas verbindt.

De skyline van Rotterdam is een mix van moderne wolkenkrabbers en historische pakhuizen, waardoor de stad een unieke uitstraling heeft.

Dagje Den Haag

Een andere niet te missen bestemming in Zuid-Holland is Den Haag, de politieke hoofdstad van Nederland. Hier bevinden zich het Binnenhof, de plek waar het Nederlandse parlement zetelt, en Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning. Den Haag heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur.

Het Mauritshuis, een museum met een indrukwekkende collectie Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, en het Kunstmuseum Den Haag, dat onder meer een grote collectie werken van Piet Mondriaan bevat, zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Den Haag biedt bovendien een ontspannen sfeer dankzij de nabijheid van het strand in Scheveningen, dat een populaire plek is voor toeristen en inwoners om te ontspannen.

Bezoek Delft

Voor een meer historische ervaring kunnen toeristen een bezoek brengen aan de stad Delft, beroemd om zijn Delfts blauw keramiek en de band met de koninklijke familie. Delft heeft een charmante oude binnenstad met grachten, geplaveide straten en prachtige kerken zoals de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk.

Bezoekers kunnen door de smalle straatjes wandelen en stoppen bij kleine boetiekjes en cafés. Het Vermeer Centrum Delft biedt inzicht in het leven en werk van de beroemde schilder Johannes Vermeer, die in Delft woonde en werkte.

Natuur en molens

Zuid-Holland heeft ook schitterende natuurlijke landschappen, zoals het Nationaal Park Hollandse Duinen, dat zich uitstrekt langs de kust van Den Haag tot voorbij Katwijk. Hier kun je genieten van duinen, stranden en bossen, en verschillende wandel- en fietsroutes volgen. Bovendien biedt Zuid-Holland diverse historische molens en waterwerken, zoals de wereldberoemde molens van Kinderdijk, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze 19 windmolens zijn een symbool van de Nederlandse strijd tegen het water en zijn een populaire toeristische bestemming.

Met zoveel variatie aan steden, natuur en cultuur, is Zuid-Holland een diverse en boeiende provincie voor toeristen.

Wil je naar een museum, pretpark in Zuid-Holland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Zuid-Holland.