Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Gelderland

Ga je er op uit in Gelderland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Grootste provincie van Nederland

Gelderland, de grootste provincie van Nederland, heeft een schat aan uitjes en bezienswaardigheden die zowel natuur- als cultuurliefhebbers aanspreken.

Een van de populairste bestemmingen in Gelderland is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt een verscheidenheid aan landschappen, van bossen en heidevelden tot stuifzandgebieden. Bezoekers kunnen hier wandel- en fietstochten maken, wild spotten en genieten van de rust en ruimte.

Het park heeft ook een uniek systeem van gratis fietsen die je kunt gebruiken om het gebied te verkennen, wat het een geweldige bestemming maakt voor een dag in de natuur.

Kröller-Müller Museum

Een ander bekend uitje in Gelderland is het Kröller-Müller Museum, gelegen in het hart van De Hoge Veluwe. Dit museum herbergt een van de grootste collecties van Vincent van Gogh ter wereld, evenals werken van andere grote kunstenaars zoals Claude Monet en Pablo Picasso. Het museum heeft ook een indrukwekkende beeldentuin waar je kunstwerken in de open lucht kunt bewonderen.

Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum biedt een unieke combinatie van natuur en kunst, en is een must voor liefhebbers van cultuur.

Arnhem bezoeken

Voor een meer historische ervaring is een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem een uitstekende keuze. Dit museum brengt de Nederlandse geschiedenis tot leven met zijn uitgebreide collectie van historische gebouwen en ambachten. Bezoekers kunnen zien hoe mensen vroeger woonden en werkten, en deelnemen aan diverse activiteiten zoals brood bakken, kaasmaken, en smeden.

Het Openluchtmuseum biedt een interactieve en educatieve ervaring voor alle leeftijden, waardoor het een populaire bestemming is voor gezinnen en schoolreisjes.

Kastelen in Gelderland

Gelderland heeft ook tal van kastelen en historische landgoederen die het ontdekken waard zijn. Kasteel Doorwerth, een prachtig middeleeuws kasteel gelegen aan de rand van de Veluwe, biedt rondleidingen en activiteiten voor bezoekers. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is omgeven door schilderachtige tuinen en wandelpaden.

Ook Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg is een bezoek waard, met zijn indrukwekkende collectie middeleeuwse kunst en toren die een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. Met zoveel diverse uitjes en bezienswaardigheden is Gelderland een provincie die voor elk wat wils biedt.

Wil je naar een Pretpark in Gelderland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Gelderland!