Bedrijfsuitje, zorg voor een goede bedrijfsautoverzekering

Als je op pad gaat met het bedrijfsuitje, is het handig om de bedrijfsauto mee te nemen.

Als je op pad gaat met het bedrijfsuitje, is het handig om de bedrijfsauto mee te nemen.

Bedrijfsuitje, zorg voor een goede bedrijfsautoverzekering

De bedrijfsauto is een auto die je zakelijk gebruikt. Meestal is het verzekeren van de bedrijfsauto duurder dan een gewone autoverzekering. Er zijn tal van opties en mogelijkheden om uit te kiezen wanneer je een verzekering afsluit. Hierom is het slim om eerst goed te verdiepen en dan te beslissen welke optie het best aan jouw wensen en eisen voldoet. Hieronder staan een aantal tips vermeld om de juiste keuze te maken voor een goede bedrijfsautoverzekering.

Soorten dekkingen

Er zijn veel verschillende pakketten waar je uit kan kiezen wanneer je je bedrijfsauto wilt verzekeren. Het is mogelijk om dit in een fysieke winkel te doen, maar nu zul je je vast afvragen, kan je auto verzekeren online ook? Dit is zeker mogelijk en er zijn veel websites die dit aanbieden. Er bestaan verschillende soorten dekkingen.

De goedkoopste verzekering is de WA en deze is verplicht. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid van de auto en deze dekt alleen de schade aan andere auto’s. Als je voor een iets uitgebreider pakket wilt gaan kan je kiezen voor het beperkt casco pakket. Dit pakket biedt ook dekking voor diefstal, joyriding en vermissing. Ook wordt schade door brand en natuurrampen en ruitschade vergoed in dit pakket.

Doordat er een grotere dekking is, zal de prijs per maand gemiddeld wel hoger liggen. Als je voor nog een breder pakket wilt gaan, kan je kiezen voor de allrisk optie. Zoals de naam al zegt, dit pakket vergoedt alle schade. Ook schade die je aanbrengt aan je eigen auto wordt gedekt, mits dit natuurlijk niet opzettelijk is gebeurd. Echter is de premie voor deze verzekering relatief gezien wel hoog.

Premie bedrijfsautoverzekering

De premie die je betaalt voor de bedrijfsautoverzekering heeft dezelfde aard als de particuliere polis. De particuliere polis is afhankelijk van meerdere factoren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de verzekeringsvormen en het aantal schadevrije jaren. Daarnaast is belangrijk welke soort bedrijfsauto het is. Het verschilt natuurlijk per auto hoeveel premie ervoor betaald moet worden.

Tevens is het van groot belang waar en voornamelijk hoe frequent de gebruiksauto wordt gebruikt. Als er dagelijks en intensief in de auto wordt gereden, is er natuurlijk meer risico op schade dan wanneer er maandelijks in de auto wordt gereden.

Accessoires in een bedrijfsauto

Er bestaan twee soorten accessoires in een bedrijfsauto. Allereerst zijn dit accessoires die al in de fabriek in de auto zijn geplaatst. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een trekhaak. Een trekhaak zit vaak al bij de oplevering van de auto en behoort dus tot de nieuwwaarde. Ten tweede kan je auto ook aanvullende accessoires hebben en deze zijn vaak tijdens het gebruik van de auto aangebracht.

Sommige werkzaamheden van een bedrijf vereisen een bepaalde inrichting van de bedrijfsauto. Dit is dus later aangebracht en door het bedrijf zelf nader te beslissen, dus het valt onder het tweede soort accessoires. Deze moet je zelf nog extra verzekeren.