Wat te doen in Noord-Holland

 

Wat te doen in Noord-Holland. Noord-Holland bestaat onder andere uit de steden Haarlem, Alkmaar, Volendam en onze hoofdstad Amsterdam. Ook Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. In al deze plaatsen zijn heel veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, maar welke is nu het leukste?

 

Attractiepark Walibi Holland 140
Attractiepark Walibi HollandAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenWalibi Holland is niet alleen het meest spectaculaire attractiepark van Flevoland, maar in heel Nederland vindt u geen specBekijk uitje >>
Vesting Bourtange 158
Vesting BourtangeDagje weg, DaguitjesIn 1580, tijdens de Nederlandse Opstand, was de stad Groningen voor de Spaanse overheerser. De stad werd toen bevoorraad vaBekijk uitje >>
De Efteling 118
De EftelingAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenIn een diep donker bos woonde eens een oude man. Zijn naam was Anton Pieck. Hij tekende, schilderde en schreef vele figurenBekijk uitje >>
Apenheul in Apeldoorn 131
Apenheul in ApeldoornDagje weg, Daguitjes, Dierentuin, Dierentuinen, Dierentuinen, KinderuitjesApen zijn de leukste van alle dieren. Ze zijn speels, grappig en vaak zo herkenbaar! Dit maakt een dagje uit naar Apenheul Bekijk uitje >>

 

 

Wat te doen vandaag in Noord-Holland?

Wij hebben het iets gemakkelijker voor u gemaakt en hieronder een aantal van de leukste activiteiten voor u uitgezocht. Nieuwsgierig wat Noord-Holland nog meer voor leuke uitjes heeft?

Ecomare op Texel

noord-holland-texelBij Ecomare op Texel beleeft u de zee van dichtbij! Er zijn allerlei dieren te zien zoals bruinvissen (kleine walvissen), zeehonden en een zeeaquarium met tientallen soorten vissen, zeesterren, krabben en kwallen.

Het leuke aan Ecomare is dat het zeeaquarium ondergronds gebouwd is, zo kunt u de dieren goed van dichtbij bekijken!

Ook kunt u in het natuurmuseum verschillende tentoonstellingen bezichtigen. Kom naar Ecomare voor het leukste dagje weg voor jong en oud.

Het Molenmuseum

noord-holland-molenmuseumVereniging De Zaansche Molens houdt zich erg bezig met molens. Op het moment hebben ze 12 werkende molens en het Molenmuseum in bezit. In het museum vindt u onder andere het prachtige panorama van Frans Mars, het verhaal van de Zaanse molens en ook zijn er gevarieerde tentoonstellingen te zien en exposities te bezichtigen.

Kom naar het Molenmuseum voor een prachtig beeld van de molens die Nederland kenmerken.

Speeltuin Oud Valkeveen

noord-holland-valkeveenIn het prachtige bosrijke natuurgebied tussen Naarden en Huizen ligt het kinderparadijs Speeltuin Oud Valkeveen. Voor de kinderen is er genoeg vertier. Laat uw kinderen klimmen, klauteren, spelen, glijden en springen in een kindvriendelijke omgeving.

Met overdekte attracties is de speeltuin ook bij slecht weer een bezoekje waard!

U vindt in Speeltuin Oud Valkeveen bijvoorbeeld een achtbaan, waterfietsen, botsauto’s, een klimvulkaan, een draaimolen, een oldtimerbaan en nog veel meer! Kom naar Speeltuin Oud Valkeveen voor het leukste en avontuurlijkste dagje weg.
Speeltuin Oud Valkeveen | Leuke attracties | Meer informatie

De Bazaar Beverwijk

noord-holland-beverwijkHoudt u wel van een beetje rondsnuffelen op de markt? En maakt het u niet uit of het nu tweedehands is of juist de nieuwe modemerken zijn? Dan is de Bazaar in Beverwijk echt iets voor u. Leef u uit in de vele kraampjes met antiek, kleding, sieraden, eten en drinken, de nieuwste telefoontjes en andere electronica.

Mensen komen uit heel Nederland om de Bazaar in Beverwijk te bezoeken. Niet alleen om er inkopen te doen, maar ook gewoon om gezellig rond te snuffelen.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn