Wat te doen in Limburg

Wat te doen in Limburg. In het uiterste zuiden van ons land, begrensd door Gelderland en Noord-Brabant, ligt de provincie Limburg. Limburg staat bekend om haar verscheidenheid aan landschappen.

 

 

 

Attractiepark Walibi Holland 138
Attractiepark Walibi HollandAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenWalibi Holland is niet alleen het meest spectaculaire attractiepark van Flevoland, maar in heel Nederland vindt u geen specBekijk uitje >>
Vesting Bourtange 157
Vesting BourtangeDagje weg, DaguitjesIn 1580, tijdens de Nederlandse Opstand, was de stad Groningen voor de Spaanse overheerser. De stad werd toen bevoorraad vaBekijk uitje >>
De Efteling 116
De EftelingAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenIn een diep donker bos woonde eens een oude man. Zijn naam was Anton Pieck. Hij tekende, schilderde en schreef vele figurenBekijk uitje >>
Apenheul in Apeldoorn 129
Apenheul in ApeldoornDagje weg, Daguitjes, Dierentuin, Dierentuinen, Dierentuinen, KinderuitjesApen zijn de leukste van alle dieren. Ze zijn speels, grappig en vaak zo herkenbaar! Dit maakt een dagje uit naar Apenheul Bekijk uitje >>

 

 

Wat is er allemaal te doen in Limburg?

limburg-landschapIn Limburg kunt u heerlijk wandelen in de bossen en stuifduinen, en over de akkers en beekdalen. Ook leent de noordelijke regio zich uitstekend voor fietstochten.

Voor de liefhebbers van Bourgondisch eten en culinaire hoogstandjes kunt u te kust en te keur, want Limburg telt vele restaurants.

Wat te doen in Limburg?

limburg-kasteelKasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg staat bekend als een van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit kasteelmuseum kunt u rondkijken in maar liefst 40 kasteelvertrekken. Hier vindt u een overzicht van deze en andere bezienswaardigheden in Limburg. En wat te denken van een dagje heerlijk ontspannen in het Limburgse Valkenburg, in kuuroord Thermae 2000.

In dit beroemde kuuroord kunt u optimaal genieten van het mineraalrijke (thermaal) water afkomstig uit eigen bronnen. Bekijk hier een overzicht van de beste sauna’s en beautycenters. Ook kunt u in Limburg heerlijk winkelen. Bent u opzoek naar leuke woonaccessoires? Neem dan even een kijkje bij de woon-webwinkels.

Genieten van de Limburgse natuur

Limburg staat natuurlijk bekend om de prachtige, deels glooiende natuur. De provincie is dan ook uitermate geschikt om op de fiets of wandelend te gaan verkennen. Volg een mooie fietsroute of wandelroute langs de prachtige vakwerkhuizen en kastelen en aanschouw de Limburgse flora en fauna. Een originele manier om van de natuur te genieten is met een huifkartocht, leuk voor de hele familie!

Bourgondisch genieten

limburg-vlaaiOverheerlijk eten en drinken, dat kunt u in Limburg natuurlijk uitstekend! U wordt hier nog ouderwets gastvrij ontvangen, terwijl u kunt genieten van de lekkerste streekproducten en -gerechten. In Limburg wordt de inwendige mens niet vergeten! Hier kunt u een overzicht vinden van de beste restaurants en cafés.

Andere uitjes in Limburg

Limburg staat bekend om haar mooie natuur en eeuwenoude gebouwen. In deze mooie omgeving zijn ook een aantal luxe beautycenters te vinden. Zo kunt u langs gaan bij het Thermaalbad Arcen, waar u kunt ontspannen in een thermaalbad of een van de andere faciliteiten. Het Thermaalbad is gelegen in het bosrijke noorden van Limburg.

Gaat u veel liever shoppen? Ook dat kan perfect in Limburg. Bent u op zoek naar iets leuks voor in uw interieur of zoekt u andere accessoires? Kijk dan eens bij de woonwinkels. U ziet het: er is genoeg te doen in het groene Limburg!

Pinkpop

limburg-pinkpopMisschien wel het bekendste popfestival in heel Nederland: Pinkpop. Al meer dan 40 jaar wordt dit festival georganiseerd in het pinksterweekend. De grootste namen hebben hier al opgetreden, van Bruce Springsteen tot Rage Against The Machine en van Faithless tot Iggy Pop. Bekijk hier meer evenementen.

Preuvenemint uitjes

Elk jaar vindt er op het Vrijthof in Maastricht het vierdaags culinair festijn Preuvenemint plaats. U kunt er bij tientallen stands terecht voor het lekkerste eten en drinken. De dagen worden opgeluisterd met een gevarieerd muziekprogramma. En het mooiste van het Preuvenemint is nog wel dat de opbrengst elk jaar ten goede komt aan diverse goede doelen!

Voor heerlijk wandelen, fietsen, paardrijen, Bourgondisch eten en relaxen komt u naar het glooiende Limburg!

Wat te doen in de provincies

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland , Drenthe en Limburg.

Wat te doen op de eilanden

Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Wat te doen in de steden

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Middelburg, Valkenburg, Twente en Volendam.

 

 

Er is altijd iets te doen in Nederland!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn