Wat te doen in Gelderland

Wat te doen in Gelderland. De grootste provincie van Nederland is Gelderland. Gelderland is centraal gelegen in Nederland, en wordt onder meer omgeven door Overijssel, Limburg en Noord-Brabant.

 

 

 

Attractiepark Walibi Holland 131
Attractiepark Walibi HollandAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenWalibi Holland is niet alleen het meest spectaculaire attractiepark van Flevoland, maar in heel Nederland vindt u geen specBekijk uitje >>
Vesting Bourtange 151
Vesting BourtangeDagje weg, DaguitjesIn 1580, tijdens de Nederlandse Opstand, was de stad Groningen voor de Spaanse overheerser. De stad werd toen bevoorraad vaBekijk uitje >>
De Efteling 107
De EftelingAttractieparken, Attractieparken, Dagje weg, Daguitjes, Kinderuitjes, PretparkenIn een diep donker bos woonde eens een oude man. Zijn naam was Anton Pieck. Hij tekende, schilderde en schreef vele figurenBekijk uitje >>
Apenheul in Apeldoorn 115
Apenheul in ApeldoornDagje weg, Daguitjes, Dierentuin, Dierentuinen, Dierentuinen, KinderuitjesApen zijn de leukste van alle dieren. Ze zijn speels, grappig en vaak zo herkenbaar! Dit maakt een dagje uit naar Apenheul Bekijk uitje >>

 

 

Wat is er allemaal te doen in Gelderland?

gelderland-dolfinariumDe grootste provincie van Nederland is Gelderland. Gelderland is centraal gelegen in Nederland, en wordt onder meer omgeven door Overijssel, Limburg en Noord-Brabant. De provincie kan worden onderverdeeld in de streken De Achterhoek, De Veluwe en De Betuwe. Elke streek heeft zijn eigen diverse natuurkenmerken, alle zeer geschikt om mooie fietsroutes en wandelroutes te volgen!

Bezienswaardigheden in Gelderland

In Apeldoorn staat het prachtige Paleis Het Loo. U kunt de binnenvertrekken, het paleispark en de barokke tuinen bezichtigen. Bekijk hier andere bijzondere gebouwen. Een ander leuk uitje is het Dolfinarium in Harderwijk, hier kunt u terecht voor spetterende dolfijnenshows. Naast dolfijnen zijn er nog meer dieren te bewonderen, waaronder zeeleeuwen, roggen en haaien. Kijk hier voor nog meer bezienswaardigheden en attractieparken in Gelderland.

Uitjes in Gelderland

In Gelderland vindt u een rijk aanbod aan leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een middag naar een sauna of beautycenter waar u totaal kunt ontspannen en gebruik kunt maken van allerlei beautyfaciliteiten. Daarnaast bent u ook van harte welkom tijdens één van culinaire, creatieve of andere leuke workshops in Gelderland. Bent u op zoek naar leuke woonaccessoires? Dan moet u eens een kijkje nemen  bij de woonwinkels.

Uitgaan in Gelderland

Gelderland staat er misschien niet om bekend, maar er is in deze provincie ‘s avonds ook vanalles te beleven. Gezellig uit eten in een restaurant, daarna een filmpje kijken in de bioscoop en de avond afsluiten in het casino? Het kan in Gelderland! Kijk hier voor meer uitgaansgelegenheden!

Nijmeegse Vierdaagse uitjes

gelderland-vierdaagseElk jaar in juli vindt het grootste wandelfestijn van Nederland plaats in het Gelderse Nijmegen; de Nijmeegse Vierdaagse. Zo’n 40.000 wandelaars proberen de tocht uit te lopen, aangemoedigd door een groot enthousiast publiek. Tijdens dit evenement zijn er nog meer leuke festiviteiten in en rond de stad te beleven, zoals de zomerfeesten met een gratis toegankelijk muzikaal programma.

International Boogie Woogie Festival uitje

gelderland-boogie-woogieHet International Boogie Woogie Festival Holland wordt jaarlijks gehouden in maart en is één van de grootste festivals ter wereld op het gebied van boogie woogie, piano blues, rhythm ’n blues, jazz en rock ’n roll. U ziet er optredens van meer dan 15 internationaal bekende pianisten en andere musici. Bekijk hier meer evenementen in Gelderland!

Of u graag wandelt of liever fietst, heerlijk wilt relaxen of graag slentert over een gezellige markt, Gelderland heeft voor elk wat wils!

Wat te doen in de provincies

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland , Drenthe en Limburg.

Wat te doen op de eilanden

Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Wat te doen in de steden

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Middelburg, Valkenburg, Twente en Volendam.

 

 

Er is altijd iets te doen in Nederland!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn