Pinksteren

Wat te doen met Pinksteren?

 

 

Begin juni is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend? Leuk een weekendje weg met uw vrienden, uw gezin of juist romantisch samen met uw partner? Wat is er te doen tijdens Pinksteren? Hieronder vindt u een aantal tips voor leuke uitjes tijdens dit weekend.

Compleet weekendje weg met Pinksteren?

zomervakantie-hotelNatuurlijk leent het Pinksterweekend zich uitstekend om een minivakantie op te nemen en er een heel weekendje weg van te maken. Van zaterdag tot en met maandag of misschien neemt u de vrijdag ook nog vrij? Waar u ook bent of heen wilt met Pinksteren, er zijn in elke provincie van Nederland talloze leuke uitjes te doen. Boek er direct een of meerdere overnachtingen bij, er zijn verschillende leuke hotels te boeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een van de volgende mogelijkheden:

 • Last minute genieten
 • Boek het Verrassingshotel »
 • Alle hotels voor €30
 • Deals van de dag
 • Gratis overnachten in Europa

Zit het hotel van uw keuze er nog niet bij? Neem dan een kijkje bij Overnachtingen voor meer leuke overnachtingsmogelijkheden tijdens Pinksteren.

Pinksterfestivals

Denkt u aan festivals tijdens Pinksteren dan denkt u natuurlijk meteen aan Pinkpop. Pinkpop is misschien wel hét bekendste festival van Nederland. Maar tijdens Pinksteren worden er nog veel meer festivals georganiseerd, wat dacht u bijvoorbeeld van Jazz In Duketown en Music Meeting Nijmegen? Muziekliefhebbers kunnen hun hart dus wel ophalen! Hieronder hebben wij de leukste muziekfestivals tijdens Pinksteren voor u uitgelicht.

Pinkpop

pinksteren-pinkpopPinkpop wordt al sinds 1970 tijdens Pinksteren georganiseerd en is daarmee het langstlopende jaarlijks terugkerende festival ter wereld. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een evenement met meer dan 70.000 bezoekers over het hele weekend. Elk jaar treden er vele verschillende nationale en internationale artiesten en bands op. Er staan onder andere op het podium:

 • The Rolling Stones
 • Metallica
 • John Mayer
 • Ed Sheeran
 • Stromae

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod, in totaal treden er in het Pinksterweekend zo’n 40 bands op.

Jazz In Duketown

pinksteren-jazzOok dit jaar wordt weer tijdens het weekend met Pinksteren het Jazz In Duketown-festival gehouden in Den Bosch. Het festival belooft weer een groot feest te worden met vele lokale, nationale en internationale artiesten. Afgelopen edities stonden onder andere Gregory Poter, Kapok, Beats And Roots en Frits Landesbergen op het podium. Verschillende soorten jazz uit alle windstreken, zeker een bezoekje waard!

Music Meeting Nijmegen

In Park Brakkenstein in Nijmegen wordt tijdens Pinksteren weer Music Meeting georganiseerd. Dit driedaags festival trekt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers. Het park wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek waar verschillende muziekgenres, culturen en muziekliefhebbers samenkomen. Enkele artiesten die dit jaar optreden zijn Los Van Van, Cheikh Lô en Fred Frith’s Gravity. Een eigenzinnige combinatie van uitmuntende internationale artiesten uit de jazz- en worldscene!

 

 

Markten met Pinksteren

pinksteren-marktenNaast de festivals worden er traditiegetrouw ook in vele dorpen weer markten gehouden tijdens Pinksteren, zo ook dit jaar. Erg leuk als uitje met het gezin of met vriendinnen. Hele straten zijn afgesloten en er staan tientallen kraampjes met een verscheidenheid aan artikelen. Hieronder een aantal leuke markten met Pinksteren:

 • Pinkstermarkt Vlissingen. Deze Pinkstermarkt wordt alweer jaren georganiseerd, en wel op Pinksterzondag. Aan de mooie boulevard van Vlissingen kunnen bezoekers terecht voor een overweldigend assortiment in een sfeervolle ambiance.
 • Pinksterfair. Een sfeervolle fair bij Slot Zeist, met het thema ‘Trend & Traditie voor Huis & Tuin’.
 • Pinkstermarkt Brummen. Elk jaar op Tweede Pinksterdag in het centrum van Brummen. Er zijn verschillende pleinen zoals het Jongerenplein, het Museumplein, het Smaakplein en het Verwenplein.
 • Pinkstermarkt Nijmegen. Zoals elk jaar op de zondag van Pinksteren vindt ook in nu weer de gezellige Pinkstermarkt in de binnenstad van Nijmegen plaats. Leuke spulletjes, kunst, boeken en nog veel meer kunt u hier kopen!

Andere leuke activiteiten tijdens Pinksteren

Naast de Pinkstermarkten en Pinksterfestivals zijn er nog meer leuke activiteiten. Heeft u toch meer zin om iets anders te doen? Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg. Bekijk hieronder enkele andere leuke evenementen die worden georganiseerd dit jaar!

Delta Lloyd North Sea Regatta

pinksteren-regattaZeilers opgelet, de Delta Lloyd North Sea Regatta laat elk zeilhart sneller kloppen! Elk jaar met Pinksteren wordt Scheveningen het middelpunt van de zeilsport. Ieder jaar schrijven zich ongeveer 500 boten in die de strijd met elkaar aan gaan. Catamarans maar ook kitesurfers zorgen voor een waar spektakel.

Dagje meubelboulevard?

Traditioneel gezien gaan vele mensen op de tweede dag van Pinksteren naar de meubelboulevards. Lekker rondneuzen, op zoek naar inspiratie voor nieuwe meubels en leuke woonaccessoires. In elke provincie vindt u wel een aantal meubelboulevards, wat dacht u bijvoorbeeld van woonboulevards in:

 • Limburg
 • Utrecht
 • Drenthe
 • Overijssel

Harley and European Bike Festival

pinksteren-harleyIn Apeldoorn wordt elk jaar met Pinksteren het Harley and European Bike festival gehouden. Tijdens dit leuke evenement wordt het centrum van Apeldoorn omgetoverd tot hometown van alle bikers. Op verschillende pleinen kunt u terecht voor leuke live muziek, allerlei kramen met accessoires en must haves en nog veel meer. Jaarlijks trekt het festival wel zo’n 20.000 bezoekers. Niet alleen voor motorliefhebbers, maar voor iedereen een leuk uitje!

Andere uitjes tijdens Pinksteren

 

 

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen tijdens Pinksteren!

Weet u nog niet waar u heen wilt of wilt u wilt gaan doen? Ga dan terug naar de homepagina of bekijk alle evenementen in de agenda. Voor u het weet bent u iets leuks aan het doen want…

Er zijn de leukste dingen te doen tijdens Pinksteren!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn