Wat te doen met kerst

 

wat te doen met de kerstKerst staat altijd in het teken van gezelligheid en het samenzijn met familie en vrienden, en dat is dit jaar natuurlijk niet anders! Als Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken kunt u het huis in die gezellige kerstsfeer brengen.

Een kerstboom, lichtjes en andere kerstversieringen zorgen voor dat echt huiselijke gevoel. Ook buitenshuis ziet u direct dat de kerst weer in aantocht is. De straten worden weer adembenemend verlicht, op het marktplein staat een grote kerstboom en er is een kunstijsbaan voor de sportievelingen.

In heel Nederland zijn er allerlei leuke en gezellige uitjes met de kerstdagen. Ook dit jaar vindt bijvoorbeeld weer het gezellige Magisch Maastricht plaats, hieronder vindt u nog een aantal leuke uitjes met kerst.

Magisch Maastricht

Magisch MaastrichtLimburg staat natuurlijk bekend om de gezellige kerstdagen, en dan vooral Maastricht. Elk jaar wordt hier namelijk Magisch Maastricht georganiseerd. Dit jaar vindt dit evenement van 30 november tot en met 30 december plaats.

Op het Vrijthof vindt u een grote ijsbaan, een reuzenrad en een kerstmarkt. Daarnaast staat de hele stad bol van de gezellige winterse activiteiten. In de cafés en restaurants kunt u culinair genieten van de lekkerste kerstdiners.

Shoppen kunt u hier ook gerust doen, Maastricht is niet voor niets uitgeroepen tot de beste Kerst winkelstad!

Kerst in het noorden

Kerst in het noordenHet zuiden staat misschien meer bekend om de gezelligheid, maar in het noorden is het ook zeker goed vertoeven met de kerstdagen! Gezellig met de hele familie uit eten in Groningen, bij verschillende restaurants worden speciale kerstarrangementen aangeboden. Boek bijvoorbeeld een heerlijk diner in het prachtige nieuwe restaurant van De Postwagen.

Eerste kerstdag kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor de Te Gekke Kerstshow met kerstbuffet, uniek in Noord Nederland. Voor de kinderen is er een speciale zaal ingericht.

Ook in veel hotels in bijvoorbeeld Friesland en Drenthe kunt u genieten van overheerlijke kerstmenu’s. Wilt u de kerstdagen in stijl afsluiten dan boekt u er natuurlijk direct een overnachting bij!

Shoppen

Wilt u zich optimaal voorbereiden op de kerstdagen van dit jaar dan moet u van tevoren natuurlijk flink shoppen. Niet alleen voor chique kerstkleding maar ook om het huis in kerststemming te brengen. Neem eens een kijkje bij de leuke woon-webwinkels in Noord-Holland. Hier kunt u terecht voor de leukste woonaccessoires en -decoraties.

Een traditioneel uitje met kerst is natuurlijk ook de woonboulevard. In Zeeland vindt u bijvoorbeeld Woonboulevard De Mortiere. Hier vindt u de wereld aan meubels en woonartikelen. Neem snel zelf een kijkje!

 

 

Verschillende uitjes met kerst

Verschillende uitjes met kerstKerst en circus, die twee horen bij elkaar. Elk jaar worden er rondom de kerstdagen dan ook verschillende kerstcircussen georganiseerd. In Rotterdam is bijvoorbeeld het bekende Kerstcircus in Ahoy. Al meer dan 40 jaar wordt dit circus georganiseerd en in de loop der jaren is het uitgegroeid tot het grootste circus van Nederland.

In 2013 vindt dit circus plaats van 20 t/m 29 december. In Den Haag kunt u terecht voor het, naar eigen zeggen, mooiste kerstcircus van Nederland. Van 20 december tot en met 5 januari kunt u terecht op het Malieveld. Spectaculaire acts, hilarische clowns en nog veel meer!

Avondje theater met kerst?

In sommige theaters kunt u tijdens en rondom de kerstdagen ook terecht voor een heerlijk avondje theater. Op de website Theaters in Nederland kunt u voor alle provincies kijken wat er in alle theaters te doen is. Zeker uw bezoekje waard!

Kerstarrangementen en overnachtingen

Bent u inmiddels helemaal in de stemming gekomen en wilt u graag wat langer weg met de kerstvakantie? Of wilt u graag een kerstmarkt bezoeken en bent u op zoek naar een speciaal arrangement bijvoorbeeld met een overnachting erbij? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal websites waar u terecht kunt voor een kerstarrangement of bijvoorbeeld een kerstreis.

Dus waar wacht u nog op, bekijk snel alle aanbiedingen!

  • Kerst Arrangementen Speciaal voor de Kerstdagen heeft Fletcher Hotels gezellige arrangementen samengesteld, zodat u in een mooie omgeving heerlijk kan genieten en ontspannen.
  • Kerstreizen Boek nu een kerstreis bij Effe Weg.
  • Kerstmarkten v.a. 35,- Allerlei leuke kerstreizen bij Peter Langhout Reizen.
  • Hotels nabij kerstmarkten Kom deze winter helemaal in de kerststemming met een bezoek aan een van de vele sfeervolle kerstmarkten van Hotelspecials.nl

Andere uitjes tijdens Kerst

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen met kerst!

 

 

Weet u nog niet waar u heen wilt of wilt u wilt gaan doen? Ga dan terug naar de homepagina of bekijk alle evenementen in de agenda. Voor u het weet bent u iets leuks aan het doen want…

Er is van alles te doen met kerst in Nederland!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn